Posjeta 22. Međunarodnom Sajmu knjige u Banjoj Luci

Učenici naše škole imali su priliku posjetiti  22. Međunarodni Sajam knjige „Banja Luka 2017“ u Banjoj Luci koji je održan u periodu od 12. do 18.09.2017. godine. U ponedjeljak,  18.09.2017. godine oko 150 učenika naše škole u pratnji odjeljenjskih starješina uputilo se u Sportsku dvoranu „Borik“ koja je i ove godine bila domaćin Sajma knjiga. Polazak učenika bio je organizovan poslije redovne školske nastave, u 14 časova.
Kao i ranijih godina, na Sajmu su bile prisutne mnogobrojne  izdavačke kuće: „Zavod za udzbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo“, „Vulkan“, „Algoritam“, „Nova knjiga“, „Dereta“, „Laguna“ i mnoge druge.

”Zadovoljna sam posjetom Sajmu, iako smo ga posjetili posljednjeg dana. Što se tiče udzbenika, neki su se već rasprodali, pa smo ih kupili u knjižarama. Kada je riječ o ostaloj literaturi, izbor je bio bolji. Moj izbor su ovoga puta bile Šekspirove tragedije i ,,Mali princ“, kojem se uvijek rado vraćam. Oduševilo me novo Vulkanovo ćirilično izdanje ,,Maloga princa“ kojim sam obogatila svoju kućnu biblioteku“, izjavila je Dajana Barašin, učenica III1 odjeljenja gimnazije.
Profesorica Nevena Stamenić  izjavila je da je zadovoljna posjetom Sajmu, iako je posjeta organizovana posljednjeg dana ove manifestacije. Takođe je dodala da su uprkos tome učenici bili u prilici da kupe potrebnu literaturu za nastavu .

Nakon posjete Sajmu, učenici su slobodno vrijeme iskoristili za obilazak grada. Nakon toga, učenici i profesori su se u 18:30 časova uputili ka Srpcu.

 

Andrea Ivanović, III1 gimnazije

Ivona Stojić, III1 gimnazije