Ponovni uspjeh kuvara i turističkih tehničara naše škole

Dana 24.3.2018. godine u Prijedoru je održano  Republičko takmičenje iz ugostiteljstva i turizma. Na takmičenju je učestvovalo 13 škola iz Republike Srpske podijeljenih u tri discipline: kuvari, konobari i turistički tehničari. Učenici David Nuždić (III razred kuvara), Milan Ristić (III razred kuvara), Mila Ančić (IV razred turističkih tehničara) i Dušan Kovačević (IV razred turističkih tehničara) predstavili su našu školu dobrom organizacijom i izvrsnim znanjem i  iskustvom. Podršku su im pružile profesorice stručnih predmeta Maja Mojević i Ljiljana Đurđević. Kuvari su  pripremom glavnog jela Ingliš file „ Welington“ i deserta tufahije osvojili četvrto mjesto od 22 ekipe koje su se takmičile, a nagrađeni su pohvalama. Učenici turističkih tehničara takmičili su se u kategoriji teorijskog predstavljanja turističkih destinacija, a predstavili su turističku destinaciju Tunis. Učenici su se predstavili u najboljem svjetlu i pokazali sva svoja znanja i vještine u toku takmičenja, a svojim trudom i zalaganjem osvojili su peto mjesto.
Mentori su prezadovoljni svojim ekipama, a kao i u svakom takmičenju koje se oslanja na lične ukuse žirija i njihove lične zahtjeve i sklonosti nisu zadovoljni ostvarenim plasmanom. Izgled štanda naše škole pri predstavljanju turističke destinacije pohvaljen je od strane žirija i predstavnika Ministarstva prosvjete i kulture kao najljepši, najoriginalniji i što je najznačajnije, kao prvenstveno ručni rad učenika.
Takmičenje je organizovala Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ u okviru projekta „Praktična nastava na radnom mjestu – faza dva“.

Vladana Kragulj, IImt

Slavica Belenzada,IImt