Otvoren Sajam preduzeća za vježbu i turističkih aranžmana

U četvtak, 21. aprila, u našoj školi je otvoren tradicionalni Sajam preduzeća za vježbu na kome su se predstavili učenici četvrtog razreda ekonomskih tehničara sa šest različitih preduzetničkih ideja, kao i drugi razred turističkih tehničara sa promocijom turističkih aranžmana BiH i Srbije. U sklopu praktične nastave ekonomskih tehničara na štandovima je prikazan rad preduzeća „Toyland“, koje prodaje igračke, „Roberta“, koje se bavi prodajom ženske obuće, „Deluxe“, koje prodaje ručne satove, „Modern Design“, koje se bavi prodajom haljina, „Golden Honey“, koje prodaje med i pčelinje proizvode i „Auto Funny“, koje prodaje automobile.

Učenici su predstavili ova preduzeća pomoću reklamnog materijala u vidu kataloga, vizit karti i prezentacija za svako preduzeće, a simuliran je i proces prodaje i kupovine pri čemu su „kupcima“ izdavani računi.

Turistički tehničari su na sajmu promovisali turističke aranžmane BiH i regije Srbije (banje Srbije). Učenici su napravili prezentacije izabranih destinacija – Trebinja, Mostara, Banjaluke, Banje Vrućice, kao i zanimljivih motiva naše države. Pripremili su promotivni materijal neophodan za rad turističke agencije: kataloge, prospekte, flajere, vizit karte, kao i prikaz regionalnih turističkih motiva.

Učenica koja je učestvovala na sajmu kaže da je ovo odličan vid praktične nastave jer učenici mogu da primijene u praksi stečena znanja. Pored toga, učenici su se lijepo zabavili.

                                                                                              Medaković Nataša, IV et