Otvoren mali sajam privrede učenika JU CSŠ “Petar Kočić” Srbac

Učenici četvrtog razreda Ekonomske škole i drugog razreda Ugostiteljske škole iz Srpca organizovali su 26.01.2015.godine mali sajam privrede na kojem su predstavili šest preduzetničkih ideja. Sajam je organizovan u holu Školskog centra „Petar Kočić“ a radi se o praktičnoj nastavi đaka koji su na najbolji način pokazali da su naučili kako se osniva i uspješno vodi vlastito preduzeće.

Sajam je otvorio i prisutne posjetioce pozdravio direktor Školskog centra “Petar Kočić“ Srbac, Milenko Živanić.

Na štandovima je prikazan rad preduzeća „Roberta“ koje se bavi prodajom ženske modne obuće, „De luxe“ koje prodaje ručne satove, „Modern design“ koje se bavi proizvodnjom namještaja, „Golden honey“ koje prodaje med i pčelinje proizvode, „Auto funny“ koje prodaje automobile i „Toyland“ koje prodaje igračke.

Ove štandove su uredili učenici Ekonomske škole dok su mladi ugostitelji pripremili slatka i slana peciva koja su se mogla kupiti po povoljnoj cijeni.

“Radi se o prikazu praktičnog znanja koje su učenici stekli tokom školske godine po pitanju organizovanja privrednih društava. Ovo je simulacija i virtuelni prikaz rada preduzeća na način kako su to učenici shvatili na časovima praktične nastave a dozvoljene su bile i vlastite ideje i kreacije”, rekla je profesorica praktične nastave Vesna Sovilj koja je koordinisala radom sajma

„Nas petoro učenika osnovali smo preduzeće “Auto funny“ koje se bavi prodajom automobila na ekološko gorivo kako bismo sačuvali životnu sredinu od zagađenja. Uz auto prodajemo solarne panele i drugu opremu pa se nadamo da će naša ideja zaživjeti i da će ova vrsta automobila biti budućnost u auto industriji“, rekla je učenica četvrtog razreda Ekonomske škole, Maja Žujić.

[Not a valid template]