Omladina Crvenog krsta iz Srpca treća, a podmladak četvrti na regionalnom takmičenju

crveni-krst-prva-pomoc9Dana 11.5.2018. godine održano je regionalno takmičenje u pružanju prve pomoći u Gradišci. U kategoriji od  5 ekipa, omladina Crvenog krsta iz Srpca osvojila je treće, dok je podmladak, u konkurenciji od 7 ekipa, osvojio četvrto mjesto.
Prvo mjesto omladinske kategorije osvojila je Banja Luka, a drugo mjesto je pripalo ekipi iz Gradiške, dok su prvoplasirani iz kategorije podmlatka bili učesnici iz Gradiške, drugoplasirani iz Banja Luke, a treći iz Kotor Varoši.
Naše ekipe su činili učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Srpca i JU Centra srednjih škola „Petar Kočić“. Ekipa omladine se takmičila u sastavu: Danela Dragosavljević, Slavica i Milica Mitraković, Darija Milanović, Ognjen Krčmar i Ivana Ivanović, dok su ekipu podmlatka činili: Marko Grabovac, Nadežda Gavrić, Dejana Malinović, Jovana Milijašević, Rada Novaković i Marko Miljević.
„Pripreme su trajale dva mjeseca. Mnogo smo se trudili da ostvarimo pozitivan rezultat, jer je većini ekipe ovo zadnja godina takmičenja. Takmičimo se već četiri godine i ovo je jedan od boljih rezultata koje smo ostvarili. Bilo je neizvjesno i teško. Takmičenje se sastojalo iz pet poligona, od kojih su četiri takmičarska, a jedan relaksacioni. Smatram da smo mi to odradili na najbolji mogući način, te smo veoma zadovoljni svojim radom i slaganjem tokom poligona”, izjavila je članica ekipe Danela Dragosavljević.

Andrea Ivanović, III1 gimnazije
Ivona Stojić, III1 gimnazije