Održano ,,Veče umjetnosti”

Dana 11.05.2023. sa početkom  u 18h u prostorijama naše škole organizovano je ,,Veče umjetnosti” pod inicijativom naših đaka. Organizaciju i planiranje su obavili Savjet učenika zajedno sa profesoricom Sanelom Vidović i pedagogom Žarkom Brkanlićem. Ovom prilikom su naši učenici dobili priliku i šansu da nam pokažu svoje talente i umijeća. Tokom večeri učenici su se predstavili kroz pjevanje, sviranje, likovne i literarne radove, glumu, kao i plesanje i igranje. U organizaciji ove kulturno-zabavne manifestacije učestvovalo je oko 50 učenika.

Program i veče su otvorili naši glumci koji su u desetak minuta istakli značaj umjetnosti za mlade ljude. Nemanja Ignjatić, Ognjen Miljević, Jelena Vukašinović Trivunić, Višnja Sančanin, Sergej Meršnik, Sonja Mikić i Miloš Dragomirović zajedno su prikazali umjetnike i njihov značaj za sve nas.

                Pjevanjem su nas ogalile učenice Milica Stojković, Tara Novković i Tatjana Smiljanić. Milica i Tara su zajedno sa trećom članicom hora, Anicom Aleksić i profesoricom Martinom Kotur otpjevale pjesmu ,,Vidovdan” uz pratnju harmonike koju je svirao učenik Goran Markozić. Tri članice su zatim same otpjevale pjesmu “Vrbo, vrbice”, a u nastavku večeri Milica i Tara su  predstavile svoje glasovne sposobnosti. Milica je otpjevala pjesmu ,,Gdje ljubav putuje”  pjevačice Tanje Savić, a Tara pjesmu ,,Takvi kao ti” Nine Badrić. Tatjana Smiljanić  je prisutne počastila izvedbom pjesme Crvene jabuke ,,Nekako s proljeća”, koju je otpjevala dok je istovremeno  svirala  gitaru.

                Veče je bilo obogaćeno i literarnim radovima i divnom poezijom. Brojne dubokoumne i predivne pjesme raznovrsnih tema su izrecitovale njihove autorke Marijana Mrđa, Višnja Sančanin i Tatjana Smiljanić.

                Učenici koji su već neko vrijeme članovi Folklornog društva ANI ,,Lijevče” iz Razboja su  se na kraju večeri predstavili  svojom igrom. Među njima su bili Andreja Kasagić, Anđela Stanišljević, Sara Nježić, Nikola Malešević,  Jelena Đurđević i Mladen Jovičić. Nakon njihove igre i koreografije svi voljni učenici i članovi publike su se udružili i zajedno odrigrali vlaško kolo.

                Tokom cijele večeri u pozadini su bili izloženi likovni radovi naših talentovanih i kreativnih učenica Marine Cvijanović, Sonje Mikić, Irene Gligorić, Ljubice Ćirić, Anastasije Vulin, Isidore Đukić, Tamare Smiljanić i Sare Nježić, kao i izvanredna maketa Ljubice Ćirić.

                  Program su vodile učenice Milica Vujasin i Irina Kljajčin, a iza miksete, kablova i laptopa je stajao Dragutin Božić kao tehničar večeri. Na samom kraju nam se obratio i predstavnik Savjeta učenika naše škole, Ljubiša Šumar, koji se kao predsjednik istog zahvalio svima koji su doprinijeli ovom događaju i pomogli ,,Večeri umjetnosti” da od ideje postane stvarnost.

Sonja Mikić IIet