Održano školsko takmičenje iz matematike

U srijedu 16.02.2022. godine u našoj školi održano je školsko takmičenje iz matematike. Na takmičenju su učestvovala četiri učenika prvog razreda gimnazije, jedan učenik drugog razreda gimnazije i  tri učenika četvrtog razreda gimnazije.

Učenica Tina Vrhovac osvojila je 100 bodova i upućuje se na regionalno takmičenje koje će se održati 05.03.2022. godine. Tina će se takmičiti u konkurenciji sa II razredima, a do tada će se spremati  sa svojim mentorom profesorom Sanelom Saltovićem.

 ,,Pripreme za takmičenje sa Tinom su trajale četiri mjeseca, a sa ostalim učenicima mjesec dana. Bodovni prag za odlazak na regionalno takmičenje je 40 bodova od mogućih sto. Regionalno takmičenje će se održati 05.03.2022. godine ukoliko dozvole epidemiološke mjere, u suprotnom takmičenje će se održati online kao prošle godine’’, izjavio je profesor Sanel Saltović.

Pojedini učenici su se sami pripremali za takmičenje, većinom učenici prvog razreda gimnazije.

,,Takmičenje je teklo u najboljem redu, bez ikakvih problema. Pripremala sam se 4 mjeseca sa profesorom Sanelom, jedan ili više časova sedmično u zavisnosti od ostalih časova. Regionalno takmičenje je u martu i potrudiću se da uradim najbolje što mogu”, izjavila je Tina Vrhovac, učenica II razreda gimnazije.

Novinar:Suzana Stojković, III2 gimn.