Održano školsko i regionalno takmičenje iz odbojke

U srijedu 27.3.2019.god. održano je školsko takmičenje u odbojci. Na osnovu rezultata izabrane su dvije postave koje su učestvovale na regionalnom takmičenju održanom 29.3.2019. god. u Gradišci.

Mušku postavu su činili učenici: Živojin Suvajac, Đorđe Vujić, Škrbić Mladen i Stefan Dević iz IV1 gimn., Petar Đurđević i Milan Milanković iz III1 gimn., Nemanja Stojković iz II1 gimn., Slaven Topić, Vedran Nježić, Aleksandar Malešević i Milan Topić iz II et,  Momčilo Milijašević i David Dumonić iz III1 gimn. i Milan Bosančić iz III et.

Ženska postava je nastupila u sljedećem sastavu: Andrea Ivanović iz IV1 gimn., Marija Ljubojević, Anđela Vujić i Gorana Maksimović iz III1 gimn., Elena Đurđević i Mihaela Majstorović iz III2 gimn., Dragica Đukić i Gabriela Ivanović iz II et, te Aleksandra Vučić iz II1 gimn.

Muška postava je zauzela treće mjesto, što je najbolji uspjeh naše škole do sada.

Nemanja Stojković, učenik II1 gimnazije, je oduševljen takmičenjem i postignutim uspjehom izjavio : „Moji utisci su veoma pozitivni, od samog uspjeha naše škole, kao i organizacije domaćina. Naša borbenost i složnost u ekipi su jedan od ključnih faktora koji su uticali na pobjedu protiv uigranije ekipe čiji se igrači bave odbojkom i van školskih aktivnosti. Drago mi je što sam bio dio ekipe koja je donijela prvi pehar školi iz ovog sporta. U ime svih takmičara bih želio da se zahvalim profesorici Luji koja nas je pripremala i bodrila tokom igre, kao i ženskoj ekipi koja nam je pružala podršku. To je zasigurno uticalo na razvoj i ishod utakmice.“

Učenike je pripremala profesorica Luja Jungić, kao i prethodnih godina. Ponosna na uspjeh učenika rekla je : „Ovo je do sad najuspješnije takmičenje iz odbojke za našu školu. Sve čestitke zaslužuje naša muška postava koja je uprkos tome što je igrala protiv učenika koji treniraju odbojku van škole uspjela izboriti treće mjesto i tako donijeti pehar kući.  Time su pokazali kvalitet i borbenost, kao i mogućnost napredovanja. Veoma sam ponosna i nadam se da ćemo nastaviti nizati uspjehe.“

Dejana Smiljanić, II1 gimn.