Održano Regionalno takmičenje u malom fudbalu

U sportskoj dvorani u Srpcu, dana 14.04.2018. godine održano je Regionalno takmičenje srednjih škola u malom fudbalu, sprovedeno na nivou prijedorske regije.

Organazator i domaćin takmičenja je bila JU CSŠ „Petar Kočić“ na čelu sa direktorom škole Milenkom Živanićem, te profesorima fizičkog vaspitanja Lujom Jungić i Zoranom Dumonićem.

Na samom početku manifestacije održano je izvlačenje ekipa, te njihovo postrojavanje, a potom iznošenje zastave MOI i intoniranje himne. Prisutnima se zatim obratio direktor škole Milenko Živanić, koji je ovom prilikom i otvorio samo takmičenje, dok su po završetku pobjedničkim ekipama uručene diplome, medalje i pehari, kao i pehari za najbolje igrače, strijelce i golmane.

Na takmičenju je učestvovalo pet muških ekipa iz gradova Prijedor, Kozarska Dubica, Novi Grad, Gradiška, te ekipa iz Srpca. Prvoplasirana je bila ekipa  JU „Elektro-tehinčka škola“  iz Prijedora. Drugo mjesto je takođe pripalo ekipi iz Prijedora, tačnije učenicima JU Ugostiteljsko-ekonomske škole, dok su treće mjesto odnijeli učenici JU MSŠ „Nikola Tesla“ iz Kozarske Dubice.

U konkurenciji učenica učestvovale su četiri ekipe, među kojima je prvo mjesto odnio Novi Grad, tačniije učenice iz JU SŠC „Đuro Radmanović“, dok je JU Poljoprivredno-prehrambena škola iz Prijedora bila drugoplasirana. Treće mjesto su odnijele učenice iz Gradiške koje pohađaju JU Srednju stručnu i tehničku školu.

Za najboljeg igrača i igračicu  izabrani su Ivan Timša iz Prijedora  i Andrea Crnobrnja iz Novog Grada. Mario Sajak iz Prijedora sa postignutih šest golova i Jelena Ćazić Novog Grada sa sedam su proglašeni za najbolje strijelce, dok su najbolji golmani Prijedorčanin Dejan Milinković i Fatima Mustić iz Novog Grada.

„Zadovoljna sam odzivom ekipa, atmosferom na takmičenju,  kao i samom organizacijom. Na sreću, većih incidenata nije bilo i ekipe učesnice su bile veoma kulturne. Za bezbjednost takmičara pobrinuli su se ljekar i tri članice Crvenog krsta i naše učenice, Danela Dragosavljević, te Slavica i Milica Mitraković“, izjavila je profesorica naše škole Luja Jungić.

Andrea Ivanović, III1 gimnazije

Isidora Cvijetić, III1 gimnazije

Ivona Stojić, III1 gimnazije