Održan tradicionalni humanitarni turnir u basketu

Dana 15. februara 2020. godine u Sportskoj dvorani  „9. januar“ sa početkom u 16 časova održan je humanitarni turnir  u basketu. Cilj ovog događaja bio je prikupljanje novčanih sredstava za oboljelog sedmomjesečnog dječaka Kristijana Tadića iz Malog Razboja. Događaj je realizovan od strane četvrtog  razreda ekonomskih tehničara, a prikupljeno je 1091 KM.

Turnir je odigran po sistemu 3+1, a podržalo ga je 12 prijavljenih ekipa. Kotizacija po ekipi je iznosila 15 KM. Ekipe su bile podijeljene u četiri grupe po 3 ekipe, a nakon odigrane grupne faze takmičenja, iz svake grupe prošle su po dvije ekipe. U narednoj fazi uslijedile su utakmice između prvoplasiranih ekipa jedne, sa drugoplasiranim ekipama druge grupe. Četiri pobjedničke ekipe su zatim igrale u polufinalu. U finalnoj utakmici pobjedu je odnijela ekipa ,,BC Šibenik“ iz Aleksandrovca. Drugo mjesto je osvojila ekipa ,,Korale“,  a treće mjesto ekipa ,,Bolji nego ikad“.

 

„Pri pripremi turnira  bili smo vođeni prijašnjim iskustvima. Drago nam je što su nam brojni građani i preduzeća izašli u susret kao i prethodne dvije godine. Veliku pomoć smo dobili od našeg sugrađanina Saše Ilića, nastavnika fizičkog vaspitanja Miroslava Radovića koji na turniru sudi već treću godinu zaredom, rukovodstva škole, te sponzora: Pekoteke „Centar“ Srbac, preduzeća „Dijana tekstil“ Srbac, Stomatološke ambulante „Denti  Co“ i „Warrior fitness-a“. Zahvalni smo građanima koji su se odazvali u velikom broju i kupovinom ulaznica podržali dobru ideju. Posebnu zahvalnost upućujemo i rukovodstvu JU Centar za kulturu i sport Srbac na čelu sa direktoricom Sanjom Jejinić koje nam je omogućilo besplatno korištenje dvorane. Sam tok turnira je prošao kako smo očekivali, uz odziv vrlo kvalitetnih ekipa iz Srpca i ostalih gradova iz regiona. Nadamo se da će ovaj turnir ostati tradicija generacija naše škole koje dolaze, te da će košarka ponovo zaživjeti u našem malom mjestu“, izjavili su učenici IV razreda ekonomske škole Milan Bosančić i Luka Lakić.

,,Veoma smo zadovoljni samom organizacijom turnira u koju se uključilo cijelo odjeljenje od 24 učenika, kao i atmosferom na samom turniru. Ovo je treća godina zaredom kako učenici organizuju humanitarni turnir u basketu i drago nam je da smo uz pomoć sugrađana i sponzora uspjeli skupiti sredstva koja će, nadamo se, pomoći Kristijanu da ozdravi. Naročito sam ponosna na svoje učenike, maturante, jer su pokazali da su stasali u dobre i humane ljude“, izjavila je profesorica Branka Keser, odjeljenjski starješina.

Prikupljena sredstva uplaćena su na žiro račun porodice Tadić.

                                 Svjetlana Petković, IVet