Održan prijem za učenike i studente u Skupštini

Dana 24.12.2018. godine održan je prijem najboljih učenika i studenata sa područja banjalučke regije u Narodnoj skupštini u Banjaluci, organizovan od strane potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, Milana Petkovića. Događaju su prisustvovali mladi ljudi iz obrazovnih ustanova širom Republike Srpske, kao i stipendisti Fonda dr Milan Jelić, ali i predstavnici Centra Zaštiti me. Prijemu je prisustvovala i ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić. 

Gimnazijalci naše škole Sonja Stojičević IV1 gimnazije, Nadežda Gavrić II2 gimnazije, Dejana Smiljanić II1 gimnazije, Marko Miljević II2 gimnazije i Živojin Suvajac IV2  gimnazije su se u 11 časova, u pratnji pedagoga Žarka Brkanlića, te psihologa Željke Babić uputili ka Banjaluci. Ovogodišnji prijem, sa početkom u 13 časova, otvorio je Milan Petković svojom izjavom :

„Kao dosad najmlađi potpredsjednik Narodne skupštine i neko ko je predstavnik jedne nove generacije političara, odlučio sam da ne pravim novogodišnji prijem za političare, za privrednike, nego da napravim prijem za mlade ljude, za najbolje učenike, za najbolje studente, jer sam smatrao da su oni upravo budućnost Republike Srpske, a da se u prošlosti nije pridavalo pažnje takvim ljudima”.

Nakon otvaranja uslijedila je izvedba gudačkog kvarteta i tria harmonika, koji su upotpunili program.  Potom je za prisutne pripremljena prigodna zakuska.

Povodom prisustva ovom događaju, naša učenica Nadežda Gavić je izjavila:

„Velika nam je čast što nas je potpredsjednik pozvao i što smo danas ovdje, nadamo se da ćemo u narednom periodu opravdati ovaj poziv”.

„Bili smo jako lijepo primljeni u sali Narodne skupštine u kojoj je bilo oko 200 najboljih učenika, studenata i njihovih profesora. Bio je organizovan i kulturno-zabavni program koji je bio na veoma visokom nivou, a Milan, koji je ujedno i bivši učenik naše škole, imao je nadahnut govor koji je za cilj imao da motiviše mlade ljude. Potpredsjednik Skupštine je posebno istakao da učenici koji se zalažu i trude, imaju budućnost u ovoj državi, bez obzira na politiku, veze i neke druge elemente kojima su mladi opterećeni”, dodao je pedagog naše škole Žarko Brkanlić.

 

                                                                                                            Ivona Stojić, IV1 gimn.

49465173_2238260023052040_246589955252420608_n