Održan humanitrani turnir u malom fudbalu

Dana 26.3.2022. godine u sportskoj dvorani „9. januar“ sa početkom u 14 časova održan je humanitrani turnir u malom fudbalu. Cilj ovog događaja je bio prikupljanje novca za odlazak na matursku ekskurziju.

U organizaciji III1gimnazije prikupljeno je oko 2000 KM. Turnir je održan po sistemu 5+1, sa 20 prijavljenih ekipa. Igralo se po sistemu eliminacije pri čemu je u prvoj fazi eliminisano 10 ekipa. Dvije pobjedničke ekipe bile su dječiji timovi koji su imali zasebne utakmice. Ostalih 8 ekipa nastavilo je turnir u četvrtfinalu. Finalisti ovog turnira bili su „Auto otpad Ćeto“ i „Ovi momci“. Finale je završeno rezultatom 2:0 i pobjedom ekipe „Auto otpad Ćeto“. Pomoć u vidu donacija učenici su dobili od brojnih sponzora: Pekoteka „Qui-Qui“, Pub „Eight“, „Lasta“ bar, „Tat-com“, Buregdžinica „Pićo“, Market „Fortuna“, „Kort“ market, trgovina „Savić“, „Samouslužna praona Srbac“ i „Gradis invest“.

„Zainteresovanost za ovaj turnir bila je ogromna. Kupovinu ulaznica podržali su građani  svih uzrasta, a prodali smo preko 400 ulaznica. Pozitivno nas je iznenadio humani duh naših sugrađana, koji su se trudili da nam maksimalno pomognu. Naš i njihov trud se isplatio što dokazuje broj prikupljenih novčanih sredstava za odlazak na matursku ekskurziju“ , izjavila je učenica Tijana Radonić.

Kako je tekla priprema, ali i sam turnir, objasnio nam je jedan od glavnih organizatora – Vuk Bajić :

„Za samu pripremu turnira nismo imali puno vremena, ali pomoć nam je pružena sa svih strana. Većinu stvari koja nam je bila potrebna za realizovanje turnira dobili smo u vidu donacija i usluga. Takođe, odaziv sponzora, bez obzira na kratak rok, bio je velik, što me jako obradovalo.

Što se tiče samog turnira, sve je proteklo bez ikakvih problema. Odaziv građana je sam po sebi olakšao naš odlazak na matursku ekskurziju. Ovim putem želim da se zahvalim sponzorima i svima koji su došli da igraju, ali i da budu u publici. “

                                                                            Gabrijela Čekić IV gimnazije

                                                                         Jelena Petković IV gimnazije