Održan 64. Međunarodni Sajam knjiga u Beogradu

U Beogradu je od 21. do 27.10.2019. godine održan 64. Međunarodni sajam knjiga pod sloganom “Pismo=glava” koji su 26.10.2018. godine posjetila 164 učenika naše škole.

Razredi I1, I2, II, III1, III2, IV1 i IV2 gimnazije, Iet, IImt, IIet, IIam, IIIet, IVet u pratnji profesora: Dragice Pezerović, Nevene Stamenić, Julije Ugren, Bojane Ćirić-Miladinović, Svetlane Milošević, Bore Mihajlovića, Marijane Đukarić, Lele Bakić, Dijane Lazić i Branke Keser u ranim jutarnjim časovima uputili su se ka Beogradu. Učenici su stigli u Beograd oko 12 časova. Vrijeme  od dolaska  do 14:30 časova proveli su na Sajmu razgledajući, tražeći i kupujući knjige iz različitih oblasti. Ovogodišnji sajam je održan u četiri velike hale, gdje je prisustvovalo oko 500 domaćih i stranih izlagača. Ove godine počasni gost je bio Egipat.
Pored zemlje počasnog gosta, na Sajmu knjiga su učestvovali i izdavači iz Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Irana, Japana, Kine, Mađarske, Rumunije, Republike Srpske, Rusije, Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine, Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Crne Gore i Švajcarske.

“Ovo je bio prvi put da smo posjetili Sajam knjiga u Beogradu. Bilo je to svakako jedno od lijepih iskustava. Oduševljen sam brojnošću izdavača i velikim izborom beletristike i stručne literature. Svidjelo mi se što smo pored sajma posjetili Kalemegdan, Hram Svetog Save i Knez Mihailovu,” izjavio je Nemanja Kralj, učenik III1 gimnazije.

Nakon posjete Sajmu, učenici su iskoristili slobodno vrijeme za šetnju Knez Mihailovom ulicom, obilazak tvrđave Kalemegdan i Hrama Svetog Save, a u 19 časova su se uputili ka Srpcu. Učenici i profesori su prezadovoljni posjetom ovogodišnjem Sajmu knjiga, te ponudom literature.

 

                                                                                               Suzana Stojković, I2 gimn.

Gabrijela Čekić, II gimn.