Odlični rezultati naših učenika na nivou Republike Srpske

Dana 3.5.2023. godine direktor naše škole Milenko Živanić organizovao je prijem za učenike koji su postigli odlične rezultate na nedavno održanim takmičenjima i konkursima: Miloša Medića, Anđelu Jovičić i Nikolinu Atlagić. Prijemu su prisustvovali  i njihovi mentori, profesorice Branka Keser i Lela Bakić.

Učenik IV2 razreda gimnazije Miloš Medić je na literarnom konkursu ,,Stradanja i sjećanja na nevine žrtve u koncetracionom logoru Jasenovac“  koji je završen u aprilu, osvojio treće mjesto u Republici, a nagrađen je za pjesmu pod nazivom ,,Koloseum mrtvih“.

,,Veoma sam ponosan i drago mi je što je moj rad osvojio treće mjesto na nivou Republike Srpske. Tema je od izuzetne važnosti i značaja, jer nas podsjeća na sve nevine žrtve i rane srpskog naroda, kao i naroda ostalih nacionalnosti koji su tu stradali. Pjesma je nastala u svega nekoliko dana, a cilj mi je bio da probudim emocije i empatiju prema stradalima, da iskažem težinu i posljedice ovog ustaškog zločina. Ističem i napominjem da se tlo jasenovačko, sva prolivena krv i tijela koje je progutalo, ne mogu i ne smiju zaboraviti“, izjavio je Miloš.


Milošev mentor, profesorica srpskog jezika i književnosti, Branka Keser, za Miloša ima samo riječi hvale: ,,Miloš je u prvi razred srednje škole došao kao tvorac kratke i jezgrovite proze, bogate neobičnim i upečatljivim motivima, koja je podsjećala na stihove u prozi. Kako je vrijeme proticalo, stvaralačko i čitalačko iskustvo se gomilalo, a Miloš je stasao u vrsnog pjesnika. Drago mi je da je njegov talenat prepoznat i nagrađen.“

Na Republičkom takmičenju iz Monetarne ekonomije i bankarstva koje je održano u Banjoj Luci na Ekonomskom fakultetu u subotu, 29.4.2023. godine, učestvovale su i učenice trećeg razreda ekonomske škole, Anđela Jovičić i Nikolina Atlagić. Učenica Anđela Jovičić je osvojila drugo mjesto u RS, a učenica Nikolina Atlagić je takođe ostvarila zapažen rezultat.
,,Ovo takmičenje je bilo jedno veoma lijepo iskustvo. Za učešće na takmičenju prvenstveno me motivisala želja da se samoj sebi dokažem, ali i profesorica koja nas je podsticala da napredujemo. Kada sam saznala da sam osvojila drugo mjesto, bila sam veoma srećna, jer sam znala da se moj trud isplatio“, izjavila je Anđela.
Profesorica Lela Bakić je rekla da učenici naše škole od 2015. godine odlaze na takmičenje iz monetarne ekonomije i bankarstva pod njenim mentorstvom i da u kontinuitetu ostvaruju odlične rezultate.  
,,Posebno treba da naglasim da su se naše učenice trećeg razreda takmičile sa učenicima četvrtih razreda iz oblasti koju još uvijek nisu izučavale tokom redovne nastave. Uložile smo mnogo truda i vremena i veoma smo zadovoljne postignutim rezultatom. Takmičenje se održava i sljedeće godine i nadamo se još boljem rezultatu. Zadovoljni smo i organizacijom samog takmičenja“, dodala je profesorica Bakić.

Direktor Škole je istakao da su ostvareni rezultati učenika a time i njihovih profesora vrijedni svake pažnje i izrazio zadovoljstvo što su učenici ostvarenim uspjehom promovisali prvenstveno sebe a time i školu.

Novinarska sekcija