Obilježena školska slava Sveti Sava

Školska slava Sveti Sava, koja se proslavlja u čast Svetog Save, utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog pisca i arhiepiskopa, obilježena je i u našoj školi u subotu, 27.1.2024. godine. Slavski obred je obavio protojerej Željko Sarić, koji je prosvjetnim radnicima i učenicima uputio čestitke: ,,Danas smo se sastali da obavimo slavski obred i proslavimo Svetoga Savu. Neka Sveti Sava da sva dobra onima koji uče, ali i onima koji podučavaju, jer je to jedan od najsvetijih i najblagoslovenijih poziva. Srećna slava i da vam Bog podari zdravlja i svakog dobra.“

Nakon lomljenja slavskog kolača i vjerskog  obreda, prisutnima se obratio direktor naše škole, Milenko Živanić: ,,Danas sve škole u Republici Srpskoj i Srbiji proslavljaju školsku slavu, pa tako i naša. Želim da se zahvalim svim kolegama koje su danas došle da svečano proslavimo Savindan, a i ove godine ćemo uručiti nagrade radnicima koji su u našem kolektivu 10, 20 ili 30 godina, kao i kolegama koje smo ove školske godine ispratili u penziju. Želim vam svima srećnu slavu i mnogo uspjeha u daljem radu.“

Svečani slavski ručak naše škole i OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ održan je u Svadbenom salonu ,,Savić“ u Poveliču.  Pored slavskog obreda i svečanog ručka, održane su priredbe u čast Svetog Save, a ispred naše škole stihove su recitovali učenici Ognjen Miljević i Maja Markozić.

Ove godine, nagradu za 10 godina radnog staža u školi dobio je profesor Mladen Ugren. U penziju su ispraćeni Dragoljub Lazendić i Žarko Brkanlić, a nagrade su im uručene na svečanom ručku.

Na tradicionalnoj Svetosavskoj akademiji koja je i ove godine održana u Hramu  Vaskrsenja Hristovog u Srpcu učestvovali su učenici naše škole Ognjen Miljević i Maja Markozić, koji  su recitovali prigodne stihove o svetosavlju.
Na Akademiji su dodijeljene Svetosavske nagrade koje je uručio načelnik Mlađan Dragosavljević.  Dobitnik nagrade je i naša učenica Marina Cvijanović, koja je ostvarila odlične rezultate na brojnim likovnim konkursima.                                            

                                                                 Novinarska sekcija