Obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca

Na gradskom trgu, u petak, 17. novembra 2017. godine, učenici naše škole su obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca u znak sjećanja na praške studente i srednjoškolce koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje strijeljani bez predhodnog suđena. Učenici su na transparente ispisali poruke  koje su ukazale na prava učenika i studenata, te na potrebu obilježavanja ovog važnog datuma.

Ognjen Krčmar, predsjednik Savjeta učenika, povodom ovog događaja izjavio je: “Ovaj datum se obilježava od 2009. godine. Ovim performansom na gradskom trgu učenici su svojim tijelima formirali znak beskonačnosti, kojim su ukazali  na beskonačnu borbu studenata i učenika i potrebu njihovog ujedinjenja u ostvarenju zajedničkih ciljeva. Znak beskonačnosti označava beskonačnost resursa i ljudstva kojim raspolaže Savjet učenika.”

Od učenice Isidore Cvijetić saznajemo da je u planu izvođenje ankete među građanima kako bismo saznali da li su čuli za obilježavanje ovog veoma važnog datuma i koliki mu je značaj.

Dragana Đukić IV1 gimnazije

za-novinarsku