Naši učenici posjetili Sajam knjiga u Banjaluci

1Dana 11.09.2019. godine, učenici naše škole su organizovano posjetili Sajam knjiga u Banjaluci. Sajam je posjetilo 130 učenika iz svih razreda u pratnji odjeljenjskih starješina i predmetnih profesora: Luje Jungić, Nevene Stamenić, Bore Mihajlovića, Dragice Pezerović, Julije Ugren, Marijane Đukarić, Lele Bakić i Svetlane Milošević. Učenici su se poslije nastave zajedno sa profesorima uputili ka Banjaluci, dvorani „Borik“, gdje je ove godine održan 24. međunarodni Sajam knjiga pod nazivom „Banja Luka 2019“.

Po dolasku, učenici i profesori  su imali priliku da se upoznaju sa novitetima, kao i književnim klasicima, kako svjetske, tako i naše književnosti. Sajmu su prisustvovali brojni izdavači kao što su : „Laguna“, “Vulkan“, „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo“, „Kembridž“, „Pčelica“, itd. Takođe, učenici su bili u mogućnosti da sebi obezbijede udžbenike koji su im nedostajali, radi nesmetanog odvijanja nastave.

„Sajam mi se veoma svidio zbog brojnosti izlagača i  naslova, a naročito sam zadovoljna jer sam uspjela kupiti knjige za određene predmete.“, izjavila je učenica iz III2 gimnazije, Anđela Vujanović.

Učenica iz II razreda gimnazije, Anamaria Ljubojević, oduševljena je posjetom sajmu : “Ovo je moja treća posjeta Sajmu knjiga u Banjaluci. Utisci su lijepi, kao i do sada. Žao mi je što na Sajmu nisam našla knjigu “Prohujalo s vihorom”, koju već odavno želim pročitati.”
Nakon obilaska Sajma, uslijedilo je slobodno vrijeme koje su učenici i profesori iskoristili za razgledanje grada i obrok, te pripremu za povratak u Srbac u 19 časova.

 

Anđela Stanišljević, II gimn.

Gabrijela Čekić, II gimn.