Naši gimnazijalci državni prvaci u latinoameričkim plesovima

Članovi plesnog kluba Ritam, koji ujedno pohađaju drugi razred gimnazije u našoj školi, ostvarili su sjajne rezultate na državnom prvenstvu BiH u latinoameričkim plesovima koje je proteklog vikenda održano u Zenici. U konkurenciji 12 klubova iz cijele BiH, naši plesni parovi su postali državni prvaci i tako potvrdili višegodišnju dominaciju na domaćim i međunarodnim plesnim takmičenjima.

U kategoriji Youth (Omladinci) od 16 do 18 godina klub su predstavljali Živojin Suvajac i Isidora Cvijetić, a u kategoriji Amateri (Odrasli) od 19 do 35 godina učestvovala je Mia Milanković sa svojim partnerom, bivšim učenikom naše škole, Svetislavom Savanovićem.

„Spremali smo se duži vremenski period, ali smo sa intenzivnijim radom počeli sedam dana ranije. Trenirali smo nekoliko sati dnevno u sali srednje škole. Konkurencija je bila izuzetno jaka, te nam je drago da smo uspjeli ostvariti tako dobre rezultate. Veoma smo zahvalni našim trenerima Svetislavu i Viktoriji Savanović koji su uložili mnogo truda i posvetili nam puno vremena“, rekao je Živojin Suvajac, učenik II2 razreda gimnazije.

„Na državnom takmičenju predstavili smo se plesovima samba, ča ča ča, rumba, paso doble i džajv. Prvim mjestima na državnom prvenstvu ostvarili smo pravo da učestvujemo na svjetskom i evropskom prvenstvu u Španiji i Austriji. Takođe, u predstojećem periodu imamo brojne nastupe u okolini za koje se pripremamo“, istakla je Mia Milanković, učenica II2 razreda gimnazije.

„Veoma smo zadovoljni organizacijom takmičenja jer nas domaćini iz Zenice svake godine ugodno dočekaju. Ove godine smo imali zadatak da odbranimo titulu državnih prvaka u čemu smo uspjeli. Posebno mi je drago što je takmičenje održano baš na moj rođendan i prva mjesta su došla kao odličan poklon“, dodala je Isidora Cvijetić, učenica II1 razreda gimnazije.

 

Andrea Ivanović, II1G

Ivona Stojić, II1G

Luka Rauš, II1G