Nagrađeni istaknuti učenici i profesori za ostvarene rezultate u školskoj 2022/23. godini

U četvrtak, 1.6.2023. godine direktor škole Milenko Živanić organizovao je prijem za učenike i profesore koji su se istakli na takmičenjima, u različitim školskim aktivnostima i promociji škole.  Prijemu je prisustvovalo trideset učenika i osam profesora, njihovih mentora.
“Učenici i profesori naše škole su i ove školske godine svojim ostvarenim rezultatima, realizovanim aktivnostima i manifestacijama na izvanredan način promovisali kako sebe lično tako i školu u cjelini. Nesebično su doprinijeli afirmaciji pozitivnih vrijednosti i još jednom pokazali da je u našoj ustanovi pristup vaspitno – obrazovnom radu na zavidnom nivou. S pravom imamo razloga biti ponosni na sve ostvarene rezultate što uprava škole prepoznaje, izuzetno cijeni i na adekvatan način nagrađuje. Time nastojimo pokazati i staviti do znanja generacijama koje dolaze da vodimo računa o onima koji su najbolji, a naša obaveza je da im obezbijedimo što bolje uslove za iskazivanje potencijala i kreativnosti, čemu se u Centru srednjih škola pridaje izuzetna važnost”, istakao je u kratkom obraćanju direktor Milenko Živanić.
Učenica trećeg razreda gimnazije Tina Vrhovac koja je osvojila drugo mjesto na Regionalnom takmičenju iz matematike, nagrađena je pohvalom i novčanom nagradom, kao i njen mentor, profesorica matematike Maja Karan.
U sklopu projekta ,,Ja građanin“ iz demokratije i ljudskih prava grupa učenika iz IV2 gimnazije u sastavu: Aleksandra Drinić, Branka Tesla, Suzana Stojković, Miloš Medić, Nina Obad, Sanja Lepir, Teodora Lepir, Nina Milanković i Valentina Vranić osvojila je treće mjesto na Regionalnom takmičenju i nagrađeni su pohvalom i novčanom nagradom. Zahvalnicom i novčanom nagradom nagrađena je i profesorica demokratije i ljudskih prava Dragica Pezerović, njihov mentor.

Učenica Anđela Jovičić iz trećeg razreda ekonomskih tehničara, koja je osvojila 2. mjesto na Republičkom takmičenju iz monetarne ekonomije i bankarstva i njen mentor prof. Lela Bakić takođe su nagrađene pohvalom, zahvalnicom i novčanom nagradom.

Učenik Miloš Medić iz IV2 gimnazije osvojio je drugo mjesto pjesmom ,,Čuvari megdana“ na Republičkom literarnom konkursu povodom Dana republike i 3. mjesto pjesmom ,,Koloseum mrtvih“ na Republičkom literarnom konkursu Donja Gradina. Milošu i njegovom mentoru, profesorici srpskog jezika i književnosti Branki Keser takođe su uručene pohvala, zahvalnica i novčane nagrade.

Pohvale su dobili sljedeći učenici: Anđela Jovičić iz trećeg razreda ekonomskih tehničara za učešće (osvojeno 8. mjesto na Regionalnom takmičenju iz matematike), Dora Jeftić iz drugog razreda gimnazije, za učešće (osvojeno 9. mjesto na Regionalnom takmičenju iz matematike), Nikolina Atlagić iz trećeg razreda ekonomskih tehničara za učešće (osvojeno 5. mjesto na Republičkom takmičenju iz monetarne ekonomije i bankarstva) i Marko Jovičić iz trećeg razreda mašinskih tehničara za učešće (osvojeno 9. mjesto na Regionalnom takmičenju iz informatike). Mentorima navedenih učenika, profesorima: Amri Džanić Okić, Maji Karan, Leli Bakić i Sanelu Saltoviću uručene su zahvalnice.

Za aktivno učešće u organizaciji i realizaciji manifestacije “Dan otvorenih vrata”, pohvale su uručene učenicima: Nini Nikolić, Višnji Sančanin, Tijani Radonić i Nikolini Pantelić iz IV1 gimnazije, Anici Aleksić i Magdaleni Aničić iz II razreda  gimnazije, Ljubiši Šumaru iz trećeg razreda mašinske škole i Irini Kljajčin iz IV razreda ekonomskih tehničara, dok je njihovom mentoru, pedagogu Žarku Brkanliću dodijeljena zahvalnica.

Za uspješnu organizaciju i realizaciju kulturne manifestacije ,,Veče umjetnosti“ pohvale su dobili učenici Ljubiša Šumar, predsjednik Savjeta učenika, iz trećeg razreda mašinske škole i Irina Kljajčin, zamjenik predsjednika iz IV razreda ekonomskih tehničara, a njihovom mentoru, profesorici Saneli Vidović uručena je zahvalnica.

Veliki doprinos u promociji naše škole kroz svoje stvaralaštvo dale su učenice Višnja Sančanin i Tatjana Smiljanić, kojima su takođe uručene pohvale.

U brojnim, izuzetno zanimljivim projektima iz biologije, istorije i srpskog jezika  čiji rezultati krase hol naše škole učestvovale su učenice iz IV2 gimnazije: Teodora Lepir, Sanja Lepir,  Tamara Majstorović, Nina Obad i Anja Strahinjić i njima su dodijeljene pohvale.

Glumačka skupina u sastavu: Višnja Sančanin, Miloš Dragomirović, Ognjen Miljević, Sergej Meršnik i Nemanja Ignjatić pripremila je i izvela nekoliko predstava u holu škole i za njihovo umijeće su im uručene pohvale.

Na kraju, pohvalu je dobila talentovana slikarka Marina Cvijanović iz trećeg razreda gimnazije koja je učestvovala na brojnim likovnim konkursima i čiji su radovi postali zapaženi.

,,Želim da se obratim učenicima mlađih razreda koji ostaju u ovoj školi i da im poručim da ostanu kreativni i originalni i da rade na tome da budu još bolji. Kreativnost su pokazali i učinili me ponosnom, naročito na ,,Večeri umjetnosti”, kada sam vidjela šta mogu i šta žele. Nastavite raditi kao i do sada i kada budete organizovali aktivnosti poput ovih, pozovite i nas maturante i bivše đake jer će nam biti drago da vas slušamo i gledamo”, poručila je Višnja Sančanin, maturant.