Načelnik upriličio svečani prijem za najbolje maturante

Juče, 17.6.2022. godine , načelnik opštine upriličio je svečani prijem za najistaknutije maturante srednje i osnovnih škola opštine Srbac. Prijemu su prisustvovali: načelnik opštine Mlađan Dragosavljević, načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić, učenici generacija, učenici vukovci, njihove razredne starješine  i predstavnici škola.

U našoj školi ove godine, za učenika generacije u IV stepenu proglašena je Anđela Stanišljević, učenica IV razreda gimnazije, koja je nagrađena sa 300 KM i pametnim satom, dok je za učenika generacije u III stepenu proglašen učenik  III razreda obrađivača metala rezanjem Luka Grgec , koji je nagrađen sa 200 KM i pametnim satom.

 „S obzirom da sam bila i učenik generacije u osnovnoj školi, jako mi je drago sto sam isto ostvarila i u srednjoj školi. Ponosna sam na sebe zbog postignutih rezultata i znanja. Svakako smatram da se svaki trud isplati, bilo to na polju znanja i učenja ili aktivnog učestvovanja u raznim nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Pored toga što su se rad i trud isplatili, posebno mi je drago jer smo se tokom određenih aktivnosti družili i sticali nova prijateljstva. Neka sjećanja će mi zauvijek ostati u pamćenju. Posebno bih se zahvalila svojim drugarima iz razreda, jer su me uvijek podržavali i bili tu uz mene. Mogu čak reći da su mi oni bili najveća podrška. Takođe, istakla bih i svoju razrednu, Juliju Ugren. Pored toga što mi je bila velika potpora i vjetar u leđa, ona je najbolji prijatelj mom odjeljenju. Mislim da smo imali najboljeg razrednog starješinu i zaista joj hvala na svemu. U petak u 09:00 časova imali smo  prijem kod gradonačelnika Mlađana Dragosavljevića. Najbolji učenici osnovnih i srednjih škola bili su nagrađeni stvarno dobrim nagradama. Smatram da to što opština i zajednica ulažu da nagrade učenike, koji su se trudili, itekako daje motivaciju za dalje školovanje trud. Time pokazuju da uočavaju naš rad i zalaganje kroz cijelo školovanje. Srednju školu ću pamtiti po tome što je bila odlična podloga da upišem dobar fakultet, a trudiću se da ovako nastavim i tokom studiranja“, izjavila je Anđela Stanišljević.

Učenik vukovac, Branislav Zrnić nagrađen je novčanom nagradom od 200 KM. Novčanim nagradama od po 100 KM nagrađeno je još deset odličnih učenika naše škole i to: Milica Vrhovac, Luka Pančić, Đorđe Popović, Anja Skrobonja, Gabrijela Čekić, Konstantin Šarić, Bojana Pejaković, David Vučić, Stefan Jevtić i Aleksandar Jurišić.

Načelnik opštine Srbac, Mlađan Dragosavljević je, čestitajući učenicima i prosvjetnim radnicima na uspjehu, istakao da je ovo najljepši prijem koji opština organizuje, jer se na jednom mjestu okuplja veći broj uspješnih mladih ljudi, koji su budućnost naše opštine i Republike Srpske i uputio i poziv da život i budućnost grade u svom zavičaju: „Ovdje se danas nalaze mladi ljudi koji su svojim radom ostvarili veliki uspjeh , jer biti među najboljima zahtijeva itekako težak put do cilja. Zadovoljstvo mi je što vas vidim u tolikom broju, a ovim prijemom želimo pokazati da cijenimo naše mlade ljude koji će za nekoliko godina voditi našu lokalnu zajednicu, te vas pozivam da gajite ljubav prema Srpcu i Republici Srpskoj, a mi ćemo se truditi da vam stvorimo što bolje uslove, kako biste po završetku studija ponovo došli u Srbac, da našu lokalnu zajednicu intenzivno gradimo“.

Svim prisutnima obratio se i pedagog naše škole Žarko Brkanlić uz riječi: „Ispraćamo još jednu uspješnu generaciju učenika srbačkih srednjih škola, a danas smo ovdje da podijelimo radost sa najuspješnijima. Izražavam zadovoljstvo lokalnoj upravi što je organizovala ovaj skup  i veliko mi je zadovoljsto biti među mladim ljudima koji pokazuju izvanredne rezultate.“

Svečana dodjela diploma za maturante održaće se 20.6.2022. godine sa početkom u 19 časova, a tada će biti dodijeljene pohvale i nagrade učenicima i profesorima naše škole za uspjehe na takmičenjima i u učenju i radu.

Novinar: Marijana Mrđa