Mladi preduzetnici naše škole u usponu

Ljubiša Suvajac i Dario Sarić učenici su trećeg razreda mašinske škole i već predstavljaju kvalitetan potencijal u marketinškoj grani preduzetništva. Oni su prije nekoliko mjeseci osnovali agenciju za web dizajn i digitalni marketing „Saricital“ koja je usmjerena na transformacijska, poslovna, web i marketinška rješenja. Njihova  agencija  ima za cilj podrzati preduzetnike koji žele imati vidljive rezultate za svoje poslovanje i otkriti nove i kreativne načine za to, koristeći sve online mankertinške adute, kako bi dali glas svom brendu i komunicirali učinkovito, slanjem poruke ciljanoj publici.Prikazuju drugu stranu života, onu ljepšu stranu koja iziskuje mnogo hrabrosti, truda, volje i želje za uspjehom u industrijskom svijetu.

 „Dok su drugi svoje slobodno vrijeme koristili za odmor i hobije, mi smo naporno radili i edukovali se i pored svog primarnog obrazovanja. Sada polako dolazi vrijeme za rezultate tog rada“, izjavio je Ljubiša.

Dario je mladima koji se žele upustiti u svijet biznisa poručio: „Radite logički, poslažite stvari na najkvalitetniji način i vodite poslove na digitrone. Ne dozvolite da budete nečiji džojstik. Zahvaljujući tom postavljanju mi smo to što jesmo u ovom trenutku.“

,,Dolazak ideje nije tako jednostavan, a posebno osnivanje vlastitog biznisa. Od ideje do realizacije mogu proći godine, ali kod nas se to desilo u mnogo kraćem roku. Naš fokus je uvjek bio stvaranje intuitivnih i izvanrednih iskustava za ljude. Iskustva koja stvaramo su ono što zaista cijenimo i to je ono što nas izdvaja od ostalih. Mi smo Saricital i mi stvaramo nezaboravne kampanje i izvanredne brendove“, istaknuli su Dario i Ljubiša.

Obojica su prošli brojne obuke i posjeduju sertifikate iz programiranja, web dizajna, digitalnog marketinga, a usavršavali su se i na polju poslovne komunikacije. Jedan drugome su najveća podrška, a imaju i snažnu podršku porodice.

Više o uslugama samog preduzeća možete pronaći na sajtu www.saricital.com.

                                                                                                   Milica Vujasin IIIbt