Mladi novinari u posjeti Radio-Srpcu

Članovi Novinarske sekcije naše škole posjetili su u utorak, 20.10.2015. godine Radio-Srbac. Članovi ove sekcije proučavaju osobine i specifičnosti novinarstva i novinarskog stila. Oni takođe prate aktuelna dešavanja u školi i rad učenika koji se ističu u nekom polju, te o tom izvještavaju. Kroz saradnju sa Informatičko-multimedijalnom sekcijom ove se informacije izlažu na sajtu škole.

Rad Novinarske sekcije je uglavnom vezan za novine, pa je cilj ove posjete radiju bio da se učenici približe radiju kao sredstvu informisanja.Po dolasku u prostorije Radio-Srpca učenike je dočekala glavna i odgovorna urednica Radio-Srpca Ljiljana Koščica koja im je poželjela dobrodošlicu i iznijela zanimljive informacije o postanku Radio-Srpca, o zaposlenima, o načinu rada i slično. Tako su učenici saznali da se ideja o potrebi osnivanja Radio-Srpca rodila 1974. godine nakon tadašnjih katastrofalnih poplava kada je Sava poplavila 520 i srušila 18 kuća.Radio-Srbac  je osnovan godinu dana kasnije, 1975. godine. Danas Radio-Srbac ima 8 zaposlenih i dugoročnu dozvolu za rad do 31.12.2021. godine. 

Program radija je raznovrstan i uključuje različite vrste sadržaja: vijesti, tematske emisije sa gostima, omladinske emisije, reklame i slično.

Zanimljivo je da se u programu Radio-Srpca dosta vremena posvećuje mladima, tako da se svake subote od 12 do 16 časova emituje omladinski program. Voditelji ovog programa su već nekoliko godina učenici naše škole, te je ovim putem upućen i poziv učenicima da se prijave za učešće u vođenju ovog programa. Zainteresovani učenici se mogu obratiti vođi Novinarske sekcije za sve dodatne informacije. Ova posjeta je ostavila pozitivan utisak na učenike, koji su naročito oduševljeni entuzijazmom novinara Radio-Srpca.