Mlada pjesnikinja Lidija Nožanić održala poetski čas

U petak, 21.09.2018. godine, u 11 časova, održan je poetski čas na kome je bivša učenica naše škole, mlada pjesnikinja Lidija Nožanić, upoznala prisutne sa svojim radom. Času, koji je održan u novoj sali Skupštine, prisustvovalo je oko 25 učenika JU CSŠ „Petar Kočić“ Srbac i oko 20 učenika Osnovne škole „Jovan Jovanović  Zmaj“ u pratnji profesora srpskog jezika Branke Keser i Nade Milovanović.

Učenici su imali priliku da čuju nekoliko izabranih pjesama iz Lidijine zbirke „Između vječnosti i trenutka“, koje je sama pročitala.

„Smatram da je jako lijepo govorila stihove i da će veći broj učenika u budućnosti imati priliku da je čuje i podrži. Nadam se da će biti još prilika za nas mlade da se upoznamo sa djelima mladih pisaca, ali i umjetnika koji svoje emocije izražavaju drugim sredstvima“, rekla je učenica IVet Katarina Šaponja.

U sklopu ovog poetskog časa, Lidija je odgovorila na mnoštvo pitanja posjetilaca o njenom radu i inspiraciji, kao i događajima koji su doprinijeli njenom stvaralaštvu.

„Na ovaj način se afirmiše lijepa pisana riječ, poezija i proza, i pozivam mlade da se odazivaju književnim druženjima i pokušaju i sami da pišu i tako doprinesu očuvanju naše tradicije i običaja i istovremeno pokažu šta osjećaju i misle“, rekla je profesorica Branka Keser, čija je učenica bila mlada pjesnikinja.

Ivona Stojić IV1 gimn.
Sonja Stojičević IV1 gimn.
Dajana Barašin IV1 gimn.
Andrea Ivanović IV1 gimn.