Maturska ekskurzija

Maturska ekskurzija ovogodišnjih vicematuranata izvedena je od 23.05. do 31.05.2015 godine.

Cilj ekskurzije bio je obilazak Italije, Francuske i Španije i upoznavanje kultura i običaja ovih zemalja. Vicematuranti su posjetili Trst, Veneciju, Veronu, Barselonu, Nicu, Kan, Kneževinu Monako, te Monte Karlo. Bili su smješteni u Lido di Jesolu i Ljoret de Maru, tako da su posjetili deset gradova.

Učenici su krenuli iz Srpca u 03:30 časova, a već oko 13 časova su preko Hrvatske i Slovenije došli u mjesto Punta Sabione odakle su brodom krenuli za Veneciju i razgledali njene znamenitosti. U popodnevnim časovima stigli su u Lido di Jesolo gdje su bili smješteni.

Na putu do Španije učenici su posjetili Veronu i razgledali njene znamenitosti, a zatim su nakon duže vožnje stigli u špansko ljetovalište Ljoret de Mar gdje su proveli sledeća četiri dana, uživajući u različitim sadržajima i slobodnom vremenu.

Učenici su imali priliku da obiđu i čuvenu vinariju gdje su probali najčuvenija španska vina, a posjetili su i najčuveniji flamenko bar „La Siesta“ u Kataloniji. Veliki utisak na učenike ostavilo je razgledanje Barselone i njenih znamenitosti, te magične fontane. Posjećen je i muzej Salvadora Dalija u mjestu Figueras. Dalje se putovanje nastavilo kroz razgledanje Kana, Nice, Monaka i Monte Karla. Poslednji dan maturske ekskurzije učenici su ponovo proveli u Lido de Jesolu i vrijeme iskoristili na obilazak grada, sunčanje, kupanje, šetnju.

Dana 31.05.2015 učenici su napustili ovo italijansko mjesto, te bezbjedno stigli u Srbac u večernjim satima.

Ovogodišnja maturska ekskurzija izvedena je bez ijednog incidenta, a disciplinu i dobru organizovanost su hvalili svi domaćini.

[Not a valid template]