Maturska ekskurzija

U periodu od 25.5. do 2.6.2019. godine izvedena je maturska ekskurzija ovogodišnjih vicematuranata. Oko 90 učenika III1 gimn., III2 gimn., IIIet, IIImt i  II br/lm sa razrednim starješinama Svetlanom Milošević, Marom Cvijanović Delević, Brankom Keser, Draženom Dragosavljevićem i Zoranom Dumonićem obišlo je mnogo kulturnih i istorijskih znamenitosti Italije, Francuske i Španije. Učenici su bili  smješteni u Lido di Jesolu i Ljoret de Maru, a pored tih gradova posjetili su i Trst, Veneciju, Veronu, Barselonu, Nicu, Kan, te Kneževinu Monako i Monte Karlo. Učenici su najviše oduševljeni posjetama stadionu Camp Nou i ,,Magičnim Fontanama”u Barceloni, Julijinoj kući u Veroni, Flamenko baru „La Siesta“ u Kataloniji ,muzeju Salvadora Dalija u mjestu Figueras, kasinu u Monaku i jednoj španskoj vinariji.
Slobodno vrijeme učenici su proveli u aktivnostima po želji, kao što su: kupanje, sunčanje, šetnja, druženje i razgledanje grada.

Ovogodišnja maturska ekskurzija je izvedena bez ijednog incidenta, a organizovanost i disciplinu su hvalili svi domaćini.

„Zadovoljna sam odlaskom na ekskurziju i samom organizacijom obilazaka. Mnogo toga smo vidjeli, upoznali smo se sa novim kulturama i običajima, te se odmorili od naporne školske godine. Naročito sam oduševljena izlaganjem našeg vodiča Stanka Lekića koji nam je na jedinstven način dočarao istoriju i značaj znamenitosti koje smo vidjeli“, izjavila je Slavica Belenzada, učenica III razreda mašinskih tehničara.

Vladana Kragulj, IIImt