Maturanti proslavili kraj škole uz trubače

01Maturanti Centra srednjih škola „Petar Kočić“ Srbac danas su proslavili završetak školovanja. Slavlje su započeli u prostorijama škole gdje su igrali kolo, pjevali i veselili se uz trubače a tom prilikom su ih ispratili njihovi profesori i učenici iz nižih razreda. Proslavu su ogrnuti zastavama nastavili na gradskim ulicama, a slavlje su okončali u kafiću Dom mladih koji je glavno okupljalište srbačkih srednjoškolaca.

Ove godine su školovanje završila 99 maturanta koji su raspoređeni u pet odjeljenja, i to dva razreda gimnazije i po jedan razred ekonomskih tehničara, automehaničara i trgovaca/poslovnih sekretara.

Matursko veče će biti održano u petak 26. maja kada će od 18 časova biti organizovan defile gradom, nakon čega će maturanti otputovati na matursku zabavu u restoran “Lukas” u Trnu. U slučaju kiše i lošeg vremena, okupljanje maturanata biće održano u sportskoj dvorani u Srpcu.

Dodjela diploma planirana je 19. juna, a prethodiće joj polaganje maturskih ispita. U narednim danima primaće se prijave za učenika generacije, o čemu će odlučivati petočlana komisija škole, a najbolji učenici biće proglašeni na dodjeli diploma. Iste večeri, učenicima koji su pokazali najbolje znanje u srednjoškolskom obrazovanju, biće uručene nagrade koje je obezbijedila Opština Srbac i drugi donatori.