Maturanti proslavili kraj škole uz trubače

Maturanti naše škole 17.5.2018. godine proslavili su završetak školovanja. Slavlje su započeli u prostorijama škole gdje su igrali kolo, pjevali i veselili se uz trubače, a tom prilikom su ih ispratili njihovi profesori i učenici iz nižih razreda. Proslavu su ogrnuti zastavama nastavili na gradskim ulicama, a zatim su se uz harmoniku vratili u školu.
Ove godine školovanje je završilo 106 maturanta koji su raspoređeni u šest odjeljenja, i to dva razreda gimnazije i po jedan razred bankarskih/ekonomskih tehničara, turističkih tehničara, automehaničara i ugostitelja.
Matursko veče će biti održano u petak 25. maja kada će od 18 časova biti organizovan defile gradom, nakon čega će maturanti otputovati na matursku zabavu u restoran “Integra” u Banjaluci. U slučaju kiše i lošeg vremena, okupljanje maturanata biće održano u sportskoj dvorani u Srpcu.
Dodjela diploma planirana je 20. Juna u 19 časova, a prethodiće joj polaganje maturskih ispita. U narednim danima primaće se prijave za učenika generacije, o čemu će odlučivati petočlana komisija škole, a najbolji učenici biće proglašeni na dodjeli diploma.