Maturanti 17. maja proslavili završetak školovanja

Pjesmom su danas odjekivale ulice u Srpcu 59. generacije maturanata Centra srednjih škola „Petar Kočić“ koji su proslavili završetak školovanja.
Slavlje je započelo u holu škole, uz zvuke trubača i narodno kolo, nakon čega su sa zastavama u rukama prošetali gradom, uz pratnju pripadnika Policijske stanice Srbac koji su bili zaduženi za bezbjednost učesnika u saobraćaju.
Ove godine je školovanje završilo 79 maturanata koji su bili raspoređeni u četiri odjeljenja i to dva odjeljenja gimnazije, jedno odjeljenje ekonomskih / bankarskih tehničara i jedno odjeljenje ugostitelja – konobari / kuvari.


Oni će se ponovo okupiti u petak 26. maja kada će biti organizovano matursko veče u restoranu “Aquarius” u Prnjavoru.
“Polaganje maturskih i završnih ispita planirano je od 5. do 9. juna a svečana dodjela diploma održaće se 20. juna u holu škole kada će biti proglašen učenik generacije i dodijeljena druga priznanja”, rekao je direktor Milenko Živanić.
Zapažene rezultate tokom srednjoškolskog obrazovanja ostvarila su dva vukovca, od kojih će jedan biti proglašen za učenika generacije i 11 učenika koji su ostvarili odličan uspjeh od prvog do četvrtog razreda.

Više fotografija na linku: OVDJE