Marko Milinčić, učenik IV2 g. prisustvovao XI Generalnoj skupštini ASuBiH-a

 
IMG-a97d6734410f13d8cea2fe883fd2da0d-VUčenik IV2 gimn. i koordinator Lokalnog tima Srbac Marko Milinčić, prisustvovao je na XI Generalnoj skupštini Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, koja je održana od 12. do 14. oktobra u Sarajevu.

„Najveći uspjeh koji jedan srednjoškolac, kao član AsuBiH, može da postigne jeste da bude biran i da bira svoja prava i svoje predstavnike. Pripala mi je uloga delegata, kao predstavnika srbačkog lokalnog tima, zajedno sa 80 drugih učenika iz ostalih gradova širom BiH. Na demokratski način, putem izbora, birali smo dopunske čanove Upravnog odbora. U uži krug ušlo je deset jako talentovanih mladih ljudi, koje smo imali priliku upoznati na razne načine. Putem videa, imali smo priliku da o svakom kantidatu saznamo nešto novo, kroz njihov CV, rad, iskustvo i razne projekte. Zatim je uslijedio akvarijum, koji zapravo predstavlja raspodjelu u grupe, u kojima svaki delegat ima mogućnost da kroz nekoliko minuta postavi kandidatima željena pitanja. Ovim putem bih želio da pozdravim novu predsjednicu Mateu Brkić, te da joj čestitam na pobjedi. Veoma mi je drago što sam imao priliku upoznati mnoge mlade i perspektivne ljude, sa kojima sam ostvario neprocjenjiva prijateljstva“, rekao je Marko.

Takođe treba naglasiti da iako postoji mnogo razlika među ovim mladim ljudima, svi se oni bore za iste stvari, ista prava i bolju budućnost, što je i suština same Asocijacije.

„Sve u svemu, ovo je bilo jedno veoma pozitivno iskustvo, koje bih mogao iskoristiti u daljem vođenju našeg Lokalnog tima“, dodao je Marko za kraj.

 

Andrea Ivanović IV1 gimn.
Sonja Stojičević IV1 gimn.
Isidora Cvijetić IV1 gimn.