Intervju – Igor Mačković (najbolji regionalni rukometaš)

1

Na regionalnom takmičenju u rukometu koje je održano u Srpcu, 21. marta 2015. godine za regiju Prijedor, za najboljeg rukometaša proglašen je Igor Mačković, učenik III razreda ekonomske škole. Treba napomenuti da Igor, pored redovnih školskih obaveza vrijedno trenira u RK „Srbac“.
Igor je i ranije pokazivao sjajne rezultate, a ove godine je proglašen za najboljeg regionalnog igrača. Članovi novinarske sekcije su sa njim obavili kraći intervju i evo šta o svemu kaže sam Igor.

P: Šta za tebe predstavlja rukomet?
O: Na početku je to bio samo hobi, a sada me ispunjava i čini sretnim, jer dok treniram i igram utakmicu zaboravim na sve.  Tad imam samo        jedan cilj, a to je postići što bolje rezultate.

P: Od kada se baviš ovim sportom?
O: Rukometom se bavim od svoje 15. godine.

P: Kako je na tebe uticala titula najboljeg igrača regije?
O: Kada sam dobio diplomu, shvatio sam da i drugi primjećuju moj rad i da sam stvarno uspio u namjeri da ostvarim dobre rezultate. To me        podstaklo da se još više potrudim i da budem još bolji. Ovo je za mene velika čas ali i obaveza da u narednom periodu opravdam i                        potvrdim dosadašnje rezultate.

P: Kakve si rezultate postizao u ranijem radu?
O: Uvijek sam dobijao pohvale i često su mi govorili da sam talentovan.  Iza mene su dobre i uspješne godine treniranja.

P: Da li se u budućnosti planiraš baviti rukometom  i imaš li ozbiljnije namjere i ciljeve?
O: Naravno, i dalje ću se baviti ovim sportom. Za budućnost imam ozbiljne planove. Želim postati profesionalni igrač i otići u inostranstvo.

Mi ti želimo da se svi tvoji planovi ostvare, i da zaista jednog dana proslaviš kako sebe tako i našu školu, klub i grad iz koga si i ponikao. Sretno!