Likovni rad Marine Cvijanović ponovo zasijao u punom sjaju

Marina Cvijanović, učenica IV razreda gimnazije naše škole, ponovo je iskazala svoj poseban talenat za umjetnost. Učešćem na konkursu „Crnjanski u mojim očima“, koji je raspisan u okviru manifestacije „Milošev mjesec“, osvojila je visoko prvo mjesto za svoj likovni rad. Ovaj konkurs raspisan je povodom 130. rođendana Miloša Crnjanskog za sve srednje škole Republike Srpske i Srbije.

„Za ovaj konkurs smo imali zadatu temu Crnjanski u mojim očima. Imala sam dvije ideje: prva ideja je bila da napravim realističan portret Miloša Crnjanskog, a druga da dobro osmislim ideju i značenje crteža tj. da istaknem njegov glavni motiv – sumatraizam. Nakon premišljanja, uz pomoć svoje  mentorke, profesorice  Dragane Krecelj, odlučila sam spojiti obje ideje u jednu. Za rad mi je trebalo otprilike 7-8 sati raspređenih na dva dana. Na njemu mi se najviše dopalo eksperimentisanje sa raznim materijalima. Svojim kolegama umjetnicima poručila bih da je  vježba glavni faktor za dostizanje svog cilja i da se ne plaše eksperimentisati sa raznim motivima, materijalima, šta god to bilo“, izjavila je Marina.

Njeni radovi  privlačili su pažnju i na likovnim izložbama koje su organizovane u okviru školskih manifestacija, a njena ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti potiče još od ranog djetinjstva. Kada su pitanju planovi za naredni period, Marina kaže da želi upisati Likovnu akademiju u Banjoj Luci, u čemu joj podršku pruža njena profesorica likovnog Dragana Krecelj, koja je ovom prilikom pohvalila svoju učenicu i istakla da je kod nje prisutan izuzetan talenat: „ Ovo je treći put da Marina na državnim likovnim konkursima osvaja prvo mjesto. Kao njen mentor, pratila sam njen rad i bila joj pri ruci za savjet, ali njen uspjeh je isključivo njena zasluga, jer je nevjerovatno talentovana. Ima tu i genetike, jer sam bila profesorica i njenoj sestri Tamari, koja je sada student Likovne akademije. Lično mi je zadovoljstvo da radim sa njom i sestrom i biću im podrška kad god im to bude potrebno.“

Podsjetimo, Marina je prošle godine bila učesnik 52. Đačkog Vukovog sabora u Loznici, gdje je boravila tri dana i dobila nagradu za učešće. Pored toga, osvojila je nagradu za konkurs „Kineska nova godina“ od Konfučijevog instituta, kao i mnoge druge nagrade i pohvale.