Lidija Nožanić postigla zapažene rezultate na takmičenju iz istorije

Na Republičkom takmičenju iz istorije održanom  21.04.2018. godine na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci učenica četvrtog razreda gimnazije Lidija Nožanić je osvojila peto mjesto u veoma jakoj konkurenciji od 17 takmičara. Od mogućih 98 bodova, Lidija je osvojila 83 boda. Samo takmičenje je počelo dolaskom i prijavljivanjem učesnika u 9.30, a testiranje učesnika je trajalo od 10,00 do 11,00 časova. Zatim je uslijedio ručak u restoranu „Slobodni um“, a u 15.00 časova su objavljeni zvanični rezultati, te dodijeljene diplome i nagrade pobjednicima i učesnicima takmičenja.„Kao predmetni profesor sam veoma zadovoljna ostvarenim rezultatom, s obzirom na težinu građe koja se morala prpremiti i činjenicu da se Republičko takmičenje održalo nepunih mjesec dana pred kraj srednjoškolskog obrazovanja“, izjavila je profesorica istorije Svetlana Milošević.
Lidija je ranije na Regionalnom takmičenju održanom 10.03.2018. godine u Gimnaziji u Prnjavoru osvojila četvrto mjesto i tada se plasirala na Republičko takmičenje. Na ovom takmičenju učestvovao je i učenik četvrtog razreda gimnazije Ognjen Krčmar koji je osvojio osmo mjesto.

Lidija Nožanić, povodom ovog uspjeha, izjavila je:„Takmičenje je bilo veoma dobro organizovano. Zadovoljna sam postignutim rezultatom i veoma sam zahvalna profesorici Svetlani bez čije pomoći i podrške uspjeh ne bi bio moguć.“

Ivona Stojić, III1 gimnazije

Lidija 5. mjesto storija