Konkurs za likovne i literarne radove

Javna ustanova “Spomen-područje Donja Gradina”, zajedno s Republičkim pedagoškim zavodom Republike Srpske, deseti put raspisuje Konkurs za najbolјe literarne i likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola na temu “Stradanja i sjećanja na nevine žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac”.

Predviđeno je da svaka škola odabere i dostavi najviše dva literarna rada i mapu od 10 likovnih učeničkih radova. Na poleđinu svakog rada treba štampati ili zalijepiti popunjen prijavni list.

Nagrade u iznosu od 300 KM (prva), 200 KM (druga) i 100 KM (treća) dodijeliće JU “Spomen-područje” Donja Gradina, nakon što stručna komisija izabere najbolјe literarne i likovne radove, posebno u konkurenciji osnovnih, a posebno u konkurenciji srednjih škola.

JU “Spomen-područje Donja Gradina” zadržava sva autorska prava na pristigle radove.

Najbolјi likovni radovi biće izloženi u Spomen-području Donja Gradina, a najbolјi literarni radovi biti pročitani na otvaranju izložbe.

Nagrade za najbolјe literarne i likovne radove učenicima će biti dodijelјene na otvaranju izložbe likovnih radova u Donjoj Gradini 23. aprila 2017. godine.

Radove dostaviti do 05. aprila 2017. godine, na adresu:
REPUBLIČKI PEDAGOŠKI ZAVOD
Miloša Obilića 39
78 000 BANјALUKA, sa naznakom “ZA KONKURS – JASENOVAC-DONјA GRADINA”

Virtuelni pregled “Spomen-područje Donja Gradina” možete pogledati na ovom LINKU.