Kadeti Sloge, učenici naše škole, prvi u ligi

Inspirisane njihovim postignutim rezultatima, intervjuisale smo kadete FK „Sloga“ iz Srpca, koji su učenici JU CSŠ „Petar Kočić“. Učenici Mihajlo Popović, Đorđe Gužvić, Dragan Pelengić, Luka Grgec, Luka Cetić, Andrej Simić, Nemanja Popović, Andrej Cvijetić, Ljubiša Šumar i Mihajlo Majstorović već duži niz godina treniraju fudbal. Posjećivanjem mnoštva država poput Srbije, Slovenije, Češke i mnogih gradova u BiH (Banjaluka, Tuzla, Sarajevo…), ostvarivali su zavidne uspjehe. Pobjedom na 11 od 13 utakmica, pokazali su neosporan talenat i ostvarili svoj najznačajniji uspjeh plasiranjem na prvo mjesto kadetske tabele.


O posvećenosti ovih mladića govori činjenica da u toku pripremnog perioda treniraju i do šest puta sedmično, a mimo ovog perioda treniraju dva – tri puta. Ističu da, iako im je pripremni period ponekad naporan, njihova ambicija dolazi do izražaja. Kako kažu, poraz im najteže pada ali motivaciju, koju ne gube, pronalaze u želji za uspjehom, dok im je primarni cilj da zaigraju u većim i perspektivnijim fudbalskim klubovima.


Mnogi od njih već imaju šansu za ostvarenje svog primarnog cilja otkad su bili na selekciji za reprezentaciju naše države. Takođe, odlazak na kampove, poput kampa FK „Crvena zvezda“ i FK „Real Madrid“ ih je istaknuo kao spretne igrače. Upravo odlaskom na ove kampove, kao i gledanjem značajnijih fudbalskih utakmica, stiču nova znanja i unapređuju svoje vještine.


Svoje vrline iskazuju učestvovanjem na humanitarnim turnirima, kojih je bilo mnogo, od kojih su oni izdvojili dva. Jedan od njih je turnir koji je organizovala naša škola, a drugi je održan u Čelincu. Taj isti turnir osvojili su pobjedom protiv FK „Borac“, na šta su posebno ponosni. Na ovom turniru najviše se istaknuo Mihajlo Majstorović kojem je pripao epitet najboljeg igrača.


Zadovoljni su svojom fizičkom formom, koja više dolazi do izražaja na otvorenom terenu, gdje se ostvaruju bolji rezultati. Takođe su istakli želju za primanjem sportske stipendije i organizovanim prevozom na treninge, dok su se požalili na pomoćni teren i svlačionice, koje bi voljeli vidjeti u boljem izdanju.
Pored fudbala, ovi perspektivni mladići se rekreativno bave i drugim sportovima kao što su košarka, tenis i odbojka.


Najstariji igrači kadeta, Dragan Pelengić i Luka Grgec, pojavljuju se kao redovni igrači prvog tima. Njih dvojica će od septembra igrati za prvu postavu prvog tima FK „Sloga“.

Mihajlo Popović, golman kadeta, u ranijim sezonama nastupao je i kao jedan od igrača. O njegovoj svestranosti govori i činjenica da se na treninzima priprema kao i ostatak igrača. U odbrani mu, pored Luke i Dragana, pomažu i Đorđe Gužvić i Luka Cetić.


Najveći broj postignutih golova ima Mihajlo Majstorović, dok ga u stopu prati Ljubiša Šumar. Ova dva fudbalera zajedničkim snagama u napadu ostvaraju značajne rezultate za cijeli tim.

Kapitensku traku već četiri sezone nosi Andrej Cvijetić. Njegovi dugogodišnji treninzi itekako daju zavidne rezultate.
Nemanja Popović, koji igra na poziciji lijevog krila ili prednjeg veznog, izjavio je: „Od svoje četvrte godine treniram fudbal. Ljubav pema tom sportu se javila već od prvog treninga. Godine 2017. i 2018. sam imao priliku otići na kamp FK „Crvena zvezda“, koji sam oba puta uspješno prošao. Ovo mi je pripremilo teren za moja dalja ostvarenja. Moj najveći san je da se profesionalno bavim ovim sportom, a na tome već radim. Od sljedeće godine zaigraću za RFK „Novi Sad“. Što se tiče našeg tima ove sezone, veoma sam zadovoljan rezultatima koje smo postigli. Pored redovnih timskih treninga, trudim se da individualne treninge imam svakog dana i da kroz njih poboljšavam svoje vještine.“

Članovi novinarske sekcije:

Jelan Petković – III gimnazije

Gabrijela Čekić – III gimnazije