Ispraćena 59. generacija naših maturanata

Dana 26.5.2023. godine ispraćena je 59. generacija maturanata naše škole. Zbog olujnog nevremena, izostao je tradicionalni svečani defile, a umjesto defilea, učenici su se okupili sa porodicom,  prijateljima i drugim građanima u holu Škole. Ove godine školovanje je završilo 79 maturanata raspoređenih u četiri odjeljenja: dva odjeljenja gimnazije, jedno odjeljenje ekonomskih/bankarskih tehničara i jedno odjeljenje konobara/kuvara. Voditelji programa bili su učenici naše škole Tina Vrhovac i Mihajlo Majstorović iz trećeg razreda gimnazije koji su pozdravili sve okupljene, a zatim izvršili prozivku svih učenika i njihovih razrednih starješina. Prisutnima se obratio direktor  Milenko Živanić koji  je maturantima čestitao završetak srednjoškolskog obrazovanja i rekao da su protekle godine njihovog školovanja bile pune prepreka i izazova, što se pokazalo i tokom današnjeg dana.
,,Zajedno ste ih savladali sa profesorima i roditeljima i put odrastanja koji ste prošli je samo mali dio onoga što vas čeka u životu. Imajte na umu da vas je to ojačalo i naučilo važnim životnim lekcijama. Želim vam mnogo sreće, uspjeha i mnogo nezaboravnih i lijepih trenutaka u budućnosti“, rekao je direktor Živanić.

Maturante je pozdravio i zamjenik načelnika Vladimir Gužvić koji je rekao da su uspjesima koje su ostvarili na najljepši način promovisali sebe, svoj razred, školu i našu opštinu. Gužvić je čestitao i roditeljima koji su ih nesebično podržavali i profesorima koji su im prenijeli neophodno znanje.

U ime svih maturanata obratila se učenica IV1 razreda gimnazije Višnja Sančanin: ,,Mi smo generacija koju je zahvatila pandemija virusa korona na samom početku, zbog čega smo se suočili sa onlajn nastavom, a po povratku u školu sa skraćenim časovima. Ali to nas je dosta zbližilo i tokom druženja u onlajn grupama rodila su se neka nova prijateljstva i ljubavi. Sve smo to stoički podnijeli, ali žalim što možda nismo postigli svoj puni potencijal. To će ipak biti dobra podloga za dalje napredovanje kroz život kako bismo postali bolji ljudi. Mlađim generacijama poručujem da uživaju u školi koliko god mogu jer je ovo najljepši period njihovog života i neka rade na tome da pokažu šta mogu, jer mogu puno“,  rekla je Višnja.

Nakon obraćanja predstavnika učenika, maturanti su kratko vrijeme do polaska autobusa iskoristili za fotografisanje sa prijateljima i porodicom, a zatim su se uputili ka restoranu ,,Aquarius” u Prnjavoru gdje su proslavili matursko veče.

                                                                Novinarska sekcija