Ispraćena 58. generacija naših maturanata

Dana 26.5.2022. godine na gradskom trgu ispraćena je 58. generacija maturanata naše škole. Nakon okupljanja u holu škole, nastupio je svečani defile sa početkom u 18:30 časova. Njih 110, razvrstanih u pet odjeljenja, prodefilovali su ispred mnogobrojnih okupljenih članova porodica, prijatelja i sugrađana. To su učenici III razreda metalske škole sa razrednim starješinom Majom Karan, učenici III razreda ugostiteljske škole sa razrednim starješinom Bojanom Ćirić Miladinović, učenici IV razreda ekonomskih tehničara sa razrednim starješinom Lelom Bakić, učenici IV razreda mašinskih tehničara sa razrednim starješinom Sanelom Saltovićem i učenici IV razreda gimnazije sa razrednim starješinom Julijom Ugren. Voditelji programa bili su učenici naše škole Tamara Petković (III1 gimnazije) i Nemanja Mikić (IIIet)  koji su pozdravili sve okupljene, a zatim izvršili prozivku svih učenika i njihovih razrednih starješina. Prisutnima se obratio direktor  Milenko Živanić. U ime kolektiva Centra srednjih škola i u svoje lično ime čestitao je maturantima završetak srednjoškolskog obrazovanja i izrazio zadovoljstvo što su zajedničkim trudom uspjeli izvesti još jednu snažnu i vrijednu generaciju.

,,Svi putevi ovog svijeta su vaši, sva vrata su vam širom otovrena i spremni ste savladati još jednu stepenicu na svom životnom putu. Bez obzira da li ćete izabrati put daljeg školovanja ili pak prvog zaposlenja, potrudite se da stvarate bolju i ljepšu budućnost kako svoju ličnu tako i budućnost naše Republike Srpske. Neka vam na vašem životnom putu sreća bude vjerni pratilac a vaše znanje najsigurniji oslonac“, rekao je direktor Živanić.

Čestitke direktoru, kolektivu škole, maturantima i njihovim roditeljima uputio je načelnik opštine Mlađan Dragosavljević koji je rekao da su, po tradiciji, ranije generacije srbačkih maturanata bile najbolji promoteri naše opštine, od prijemnih ispita na fakultetima gdje je jedan broj njih bio visoko plasiran, kroz dalje školovanje i radni angažman onih koji su se odlučili za zaposlenje i postigli zapažene rezultate. „Ne sumnjam da je ovo još jedna od takvih generacija i da ćete nas na najbolji način promovisati i obradovati. Želim da na putu kojim ćete dalje koračati kroz život budete prije svega dobri ljudi, ljudi pozitivne energije i korisni članovi zajednice. Da postanete još veće lokalpatriote i budete posvećeni svojoj opštini, svom zavičaju i našoj Republici Srpskoj“, rekao je načelnik Dragosavljević.

U ime svih maturanata obratila se učenica IV razreda gimnazije Tijana Adamović: ,, Svi ljudi, sva iskustva, dobra i loša sjećanja, imaju važnu ulogu u našem odrastanju. Svaki segment našeg života je izuzetno važan za nastanak onoga što smo danas i što ćemo biti sutra. Pretežno se svi vraćamo u prošlost ili gledamo u budućnost. Najteže je živjeti trenutak i uhvatiti sadašnjost. Teško je od nas tražiti da živimo drugačije jer je upravo to nit koja nas čini ljudima. Zato večeras, dragi maturanti, živeći trenutak i sadšnjost proslavimo nezaboravno matursko veče i zaokružimo jednu važnu etapu života“, rekla je Tijana.

Nakon obraćanja predstavnika učenika, maturanti su ostatak vremena do polaska autobusa iskoristili za druženje i fotografisanje sa prijateljima i porodicom, a zatim su se uputili ka restoranu ,,Felikitas” gdje su proslavili matursko veče.

                                                     Suzana Stojković III2 gimnazije
                                                     Branka Tesla III2 gimnazije