Ispraćena 52. generacija naših maturanata

U petak 13. maja u srbačkoj sportskoj dvorani je ispraćena 52. generacija maturanata naše škole, njih 112, razvrstanih u pet odjeljenja. To su učenici III razreda metalske škole sa razrednim starješinom Draženom Dragosavljevićem, učenici III razreda ugostiteljske škole sa razrednim straješinom Irenom Nedimović, učenici IV razreda ekonomske škole sa razrednim straješinom Brankom Keser, učenici IV2 razreda gimnazije sa razrednim starješinom Svetlanom Miloševic i učenici IV1 gimnazije sa razrednim starješinom Marom Cvijanović Delević. Voditelji programa bili su učenici naše škole Veronika Trivunić (II2 gimnazije) i Saša Stojković (IIet) koji su izvršili prozivku svih odjeljenja i njihovih razrednih starješina. Zatim se prisutnima obratio direktor Milenko Živanić: “Napuštate školu, svoje profesore i mnoge prijatelje koji će vam ostati još dugo u sjećanju. Znanje i iskustvo koje ste stekli nemojte izgubiti, već ga njegujte i nadograđujte. Pokazali ste i dokazali svoje kvalitete. Činite u životu dobra djela i budite dobri ljudi, kreativni i uporni. Nemojte lako odustati pred preprekama koje vas čekaju u životu. Podjednako prihvatajte i pohvale i kritike. Ne zaboravite vaše učitelje i mentore i uvijek sa radošću pronosite ime naše škole”.

Prisutnima  se obratio i predstavnik lokalne uprave Dalibor Košutić koji je čestitao maturantima i njihovim roditeljima na ovom  životnom uspjehu. U ime svih maturanata obratila se učenica IV1 gimnazije,  Jovana Tatić: „Iza nas su četiri godine truda, zalaganja i odricanja, stvaranja prijateljstava i rađanja prvih ljubavi. Ništa od toga ne bi bilo bez pomoći i podrške naših roditelja i profesora. U ovom periodu izgradili smo kvalitetan temelj za buduće uspjehe, i nastavićemo i dalje graditi najveću građevinu koja se zove život“, istakla je Jovana“.

Nakon obraćanja predstavnika  učenika, maturanti su ostatak vremena do polaska autobusa iskoristili za druženje i fotografisanje sa prijateljima i porodicom. Ove godine matura je proslavljena u restoranu „Taxi Bar“ u Gradišci. Zbog loših vremenskih prilika defile maturanata nije održan u školi i na gradskom trgu ali to nije uticalo na maturante koji su bili veseli i ponosno koračali u svečanim haljinama i odjelima.

Andrea Ivanović, I1 gimn.

Andrea Ivanovic, I1 gimn.