Intervju sa učenicom generacije iz Sitneša, Anđelom Jovičić

123293928_388864269190619_5056151039069944611_nAnđela Jovičić je učenica I razreda ekonomske u našoj školi. Osnovnu školu ,,Vuk Karadžić“ završila je u Sitnešima odličnim uspjehom te tako postala učenik generacije. Anđela je učestvovala na mnogobrojnim takmičenjima, a najveći uspjeh je postigla osvojivši 6. mjesto na regionalnom takmičenju iz matematike. Sa Anđelom smo obavili kratak intervju kako bismo saznali više o njenim uspjesima i planovima za budućnost.

 

  1. Po čemu ćeš pamtiti osnovnu školu?

Osnovnu školu ću da pamtim po isključivo lijepim trenucima, kojih je, moram naglasiti, bilo mnogo. Pamtiću je po posebnim prijateljstvima koja sam stekla tokom godina i po nastavnicima koji su uložili mnogo truda u naše vaspitanje i edukaciju. Pojedini nastavnici, među kojima moram izdvojiti svoju razrednu Ljiljanu Bijelonić, su ostavili jako snažan utisak na mene i ostaće urezani u mom srcu i sjećanju još jako dugo.

  1. Da li si u osnovnoj školi učestvovala na takmičenjima?

Jesam, učestvovala sam na brojnim takmičenjima iz matematike, njemačkog jezika, fizike, srpskog jezika, vjeronauke i  hemije. Na opštinskom takmičenju iz njemačkog jezika sam osvojila 1.mjesto, a iz matematike 2. mjesto, što me plasiralo na regionalno takmičenje na kojem sam osvojila 6. mjesto.

  1. Kako si se prilagodila u novoj školi? Kakvi su tvoji utisci?

U novoj školi sam se prilagodila veoma dobro. Profesori su jako dobri, sviđa mi se njihov pristup  učenicima. Moj novi razred mi se jako dopada i svi smo se jako lijepo uklopili.

  1. Imaš li hobi?

Da, imam više hobija.  Od drugog razreda osnovne škole pišem poeziju, veliki sam obožavatelj knjiga-volim da čitam. Nisam sigurna da li se ovo može nazvati hobijem, ali dosta vremena posvećujem učenju stranih jezika. Za sada napredujem u učenju engleskog, njemačkog i italijanskog jezika. Voljela bih da se u bliskoj budućnosti okušam u učenju nekih drugih jezika poput francuskog ili slično. Takođe, ponekad u slobodno vrijeme volontiram u obližnjem volonterskom centru UG „C.E.Z.A.R.“ Srbac.

  1. Kako provodiš dan?

Nakon što dođem iz škole volim da se odmorim uz muziku, što mi razbistri um i omogući da se koncentrišem i ostatak dana posvetim svojim obavezama. Najveći dio dana provodim učeći što opet zavisi od težine predmeta i količine gradiva koju moram da naučim. Danima kada završim ranije sa učenjem volim da se odmorim i posvetim vrijeme sebi ili radim nešto od gore navedenih hobija.

  1. Da li si razmišljala o daljem školovanju?

Planiram da iskoristim naredne četiri godine da odlučim na koji ću fakultet da se upišem. Trenutno imam zamisao, ali pošto je to jako važna odluka, još uvijek je preispitujem.

  1. Šta želiš postići u životu?

Prvenstveno želim da završim školovanje, da se zaposlim i radim posao koji volim. Naravno, uporedo sa tim želim da učinim svoje roditelje ponosnim, ne samo na moj uspjeh, nego i  na osobu koja ću jednog dana postati. Takođe se podrazumijeva da ću jednog dana osnovati svoju sopstvenu porodicu.

  1. Koji su tvoji najdraži predmeti?

Kao omiljene predmete izdvojila bih engleski i njemački jezik i matematiku, ali takođe volim i ostale predmete.

  1. Imaš li svoj moto?

Imam ih više, ali bih izdvojila jedan od meni važnijih,  a on glasi da se odnosimo prema drugima onako kako bismo voljeli da se oni odnose prema nama. Želim da budem tip osobe kakvu bih ja sama željela imati u blizini.

  1. Kako bi opisala sebe u nekoliko riječi?

Ponekad previše iskrena i osjećajna, uporna, a iz utisaka drugih jako pozitivna osoba.

123207561_383005462921045_4412640117201878506_n 123255557_361138711661022_4815235578424901248_n

1

Novinar: Marijana Mrđa I gimn.