Intervju sa Irenom Gligorić, mladom likovnom umjetnicom

Irena Gligorić je učenica I razreda gimnazije u našoj školi. Osnovnu školu ,,Jovan Jovan Zmaj“ završila je u Srpcu odličnim uspjehom. Kroz školovanje se istakla svojim posebnim talentom za crtanje, pa smo uradili intervju sa njom da bismo saznali nešto više o tome.

Irena,  po čemu ćeš pamtiti osnovnu školu?

Pamtiću je po svojim prijateljima  i nevoljama koje su uvijek bile tema naše odjeljenske zajednice, ali i po nastavnicima koji su mi i danas veoma dragi jer su nas naučili mnogo toga.

  • Da li si u osnovnoj školi pokazivala talenat za crtanje i da li si bila član likovnih sekcija?

Nisam učestvovala u radu likovne sekcije, ali smatram da sam u osnovnoj školi pronašla neki svoj stil i originalnost u crtanju.

  • Kako si se prilagodila u novoj školi?

Lijepo sam se prilagodila. Dopada mi se što profesori korektno i odgovorno rade svoj posao, a sviđa mi se i moj novi razred.

  • Šta te inspiriše?

Uglavnom me inspirišu moje misli, ali i razni likovi poput onih mitoloških, istorijskih, ali i onih iz knjiga i sa televizije.

  • Koliko dugo ti treba da nacrtaš jedan rad?

Za neki jednostavniji crtež ili skicu dovoljno mi je i pet minuta, a ukoliko radim nešto ozbiljnije, potrebno mi je sat ili dva.

  • Imaš li još neki hobi pored crtanja?

Za sada ne, ali bih voljela imati.

  • Da li si razmišljala o daljem školovanju?

Jesam, imam nekoliko ideja poput grafičkog dizajna, animacije, ali i učenja stranih jezika. Još nisam donijela konačnu odluku, ali ovo su mi neke smjernice.

  • Za kraj nam kaži još nešto o sebi?

 Volim  plavu boju i mačke, ali ipak, crtanje je moja posebna ljubav. Ja sam u stvari samo jedna obična djevojka koja voli da crta.

Član novinarske sekcije: Marijana Mrđa, I gimnazije