Intervju sa džudistom

Kolarić DejanDejan Kolarić je učenik III razreda metalske škole JUCSŠ “Petar Kočić”.  Rođen je 21.09.1998. godine. Dejan je jako uspješan džudista. Nedavno je na prvenstvu BiH za seniore održanom 31.10 u Sarajevu uzeo bronzu pa smo mu povodom toga postavili nekoliko pitanja.

1. Šta te je privuklo džudu?

– Oduvijek su me privlačile borilačke vještine. Njihovi pokreti su za mene uvijek bili nešto zadivljujuće. Svaku borilačku vještinu pratio sam na televiziji i odlučio sam nešto postići.

2. Koliko godina se baviš ovim sportom?

– Ovim sportom bavim se već 3 godine.

3. Koliko često treniraš?

– S obzirom da džudo klub ne postoji u Srpcu, svakog dana sa mlađom sestrom idem na treninge u Prnjavor.

4. Ko ti je bio najveća podrška na putu ka uspjehu?

– Na prvom mjestu mi je moja porodica koja mi je mnogo pomogla, te me gurala samo naprijed i podržavala. Tu je naravno i trener džuda Živko Milijaš koji ima crni pojas 3. dan.

5. Da li je prvi put da učestvujes  na ovako bitnim takmičenjima i da li si imao još uspjeha?

– Ne, nije mi prvi put. Učestvovao sam na mnogobrojnim takmičenjima, a neka od njih su: Kup Berkovića u julu, osvojeno 1. mjesto, Prvenstvo RS za kadete u Bijeljini, osvojeno 3. mjesto, Prvenstvo RS za mlađe seniore na Palama, osvojeno 2. mjesto, 3. mjesto u Bugarskoj na Međunarodnom prvenstvu u decembru prošle godine, Jaska Zagreb 1. mjesto u septembru prošle godine.

6. Kakav je osjećaj uspjeti nakon toliko godina rada i truda?

– Osjećaj je odličan. stvarno neopisiv. Nakon toliko uloženog truda lijepo je nešto postići.

7. Imaš li u planu nova takmičenja i kakvim rezultatima se nadaš?

– Najbliže takmičenje mi je sada u 12. mjesecu. To je takođe Međunarodno takmičenje koje će se održati u Kaknju. Naravno, nadam se pozitivnim rezultatima.

Dejanu smo za kraj postavili pitanje da nam kaže šta poručuje mladima. a on je sa osmjehom rekao: “Vrijedi trenirati. Isplati se svaki trud i rad koji ćete uložiti da nešto u životu postignete!”

Ivanović Andrea I1 gimn.ANDREA IVANOVIC

[Not a valid template]