Humanost učenika naše škole

Crveni krst iz Srpca organizovao je u petak, 15.4.2022. godine prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija je održana u Sportskoj dvorani ,,9. januar’’, sa početkom u devet časova. Krv je dalo 68 građana, a 13 njih su učenici naše škole.  Krv su dali: Sara Davidović, Marija Nuždić, Nikolina Školnik, David Vujić, Aleksandar Vučić, Suzana Stojković, Tijana Radonić, Jovana Grabić, Dejan Martić, Sergej Sulema, Vedran Sjenica i Mladen Šelehijević. Akciji su se odazvale Željana Ugren i Jovana Glumac, ali iz različitih razloga nisu mogle da daju krv.

,,Mislim da je ovo jedna od najhumanijih akcija koje se dešavaju u našem gradu. Ovo mi je prvi put da dajem krv i jako sam zadovoljna, a doktori i medicinske sestre su veoma prijatni. Drago mi je što se uključio veliki broj učenika i omladine, što dokazuje naš humani duh. Pored velikog broja ljudi, tu su učestvovali i volonteri naše škole, koji su pomagali da sve bude u najboljem redu. Poručujem svima da se uključe u akciju, jer naše malo nekome znači mnogo’’, izjavila je Tijana Radonić, jedna od humanitarki naše škole.

Jelena Ljubojević i Tamara Petković, takođe učenice naše škole, volontirale su i dijelile obroke nakon davanja krvi.

Krv je dobrovoljno dala i Bojana Ćirić-Miladinović, profesorica biologije naše škole, koja je izjavila: ,,Krv je lijek koji nema alternativu. Ne može se stvoriti, niti pronaći u prirodi, jedino je zdrav čovjek može dati. Zato je važno podizanje svijesti ljudi da postanu redovni davaoci krvi. Kako su mladi budućnost i pokretači društva, cilj je da se oni motivišu i uključe u ovu, prije svega, humanu aktivnost. Danas su naši đaci pokazali i dokazali da itekako imamo razloga ponositi se njima. Nadam se da će i ubuduće imati volje, želje i vremena da ponove ovaj human gest, kao i da svojim primjerom motivišu još vršnjaka da im se priključe.’’

                                                                 Suzana Stojković III2 gimn.