Humanitarno veče II1 i II2 razreda privuklo brojne gledaoce

Humanitarno veče, koje je organizovano od strane II1 i II2 razreda gimnazije, održano je 04. aprila u 19h u Domu kulture. Cilj humanitarne akcije bio je prikupljanje novčanih sredstava za liječenje trogodišnje Sofije Mićević, koja boluje od akutne limfoblastne leukemije. Raznovrstan zabavni  program privukao je brojne gledaoce koji su svojim prisustvom pokazali humanost.

Ideja za humanitarno veče rodila se kada su učenici saznali za Sofijino stanje i ogromna novčana sredstva koja su potrebna za nastavak njenog liječenja. Pripreme za ovu akciju protekle su u slozi i dobrom raspoloženju, a sva zaduženja ravnopravno su podijeljena između dva razreda. Za plan aktivnosti bila je zadužena Isidora Cvijetić, dok je koordinator same večeri bila Ivana Ivanović. Voditelji programa bili su Darija Milanović i Filip Delević, a za doček i raspoređivanje i zvođača bile su zadužene Sonja Stojičević, Anja Miletić, Jovana Novaković, Milijana Miladić, Ivona Stojić i volonterka iz I1 razreda gimnazije Marija Ljubojević. Neki učenici su učestvovali u programu, dok su ostali učenici bili zaduženi za pripremu programa i muzike, uređivanje prostora, raspored publike, prodaju ulaznica i slično.

Sam program otvorio je KUD „Đerdan“ nastupom svoje dječije izvođačke grupe igrom „Vlasinka“. Nakon toga nastupile su „Balerinice“, najmlađa grupa ritmičke gimnastike koja djeluje u okviru UG „C.E.Z.A.R.“. U nastavku programa publika je imala priliku poslušati članove Dikcionarija koji su čitanjem domaće i svjetske poezije obogatili program. FUG „Motajički vuk“ iz Sitneša predstavio se „Šopskim igrama“, a nakon njih su uslijedili članovi Plesnog kluba „Ritam“ koji su uz ritmove plesova salsa, rumba, ča ča ča i džajv razigrali publiku. Djevojke iz Etno-grupe „Vez“, zajedno sa profesorom Nedjeljkom Kusićem, izvele su pjesme „Crven cvete“ i „Vrbice vrbo“. Program se nastavio u duhu čuvanja tradicije, a svojom igrom humanost su pokazali i SKUD „Beli anđeo“ „Igrama iz Ponišavlja“, te ANI „Lijevče“ igrama sa jugoistoka Srbije „Op lele Stara Planino“.  Sve izvedbe propraćene su gromoglasnim aplauzom, a i sami izvođači bili su zadovoljni svojim nastupom.

„Poziv za učešće na ovom humanitarnom koncertu smo prihvatili bez ikakve dileme. Ansambl je izuzetno obradovan pozivom kao i idejom same origanizacije takvog događaja koji nama kao učesnicima predstavlja minimalan napor, a sa druge strane veoma značajnu podršku humanosti i solidarnosti. Ono što je takođe podstakao taj humanitarni događaj jeste razmišljanje da ovakvih dešavanja bude više i da se na ovom ne zaustavimo sve dok postoje oni kojima je naša podrška i pomoć potrebna“, izjavio je Saša Ivković, igrač ANI „Lijevče“.

„Drago mi je da je naš klub učestvovao u ovakvoj manifestaciji i samim tim doprinio u akciji sakupljanja novca za Sofiju. Bila nam je čast nastupati u veoma lijepoj atmosferi i svojim prisustvom obogatiti program te nam je bilo zadovoljstvo što smo svojim plesom pomogli u ostvarivanju cilja same humanitarne večeri. Nadamo se da će uskoro biti prikupljen i ostatak novca potrebnog za Sofijino liječenje“, dodao je Živojin Suvajac, član Plesnog kluba „Ritam“.

Pored prodaje ulaznica čija je cijena iznosila 2 KM doprinos su dali i članovi NVO „Milenijum“ i „Šmizlin nakit“ čiji su ručni radovi izloženi u holu Doma kulture. Takodje, građani su bili u mogućnosti  dati svoj doprinos putem humanitarne kutije koja se nalazila na ulazu. Ukupno je prikupljeno 1.500 KM koje su već naredni dan uplaćene na Sofijin račun. Učenici II1 i II2 razreda gimnazije vas i ovim putem zamoljavaju da pozovete humanitarni broj 1457 koji je otvoren do 30. aprila.

Andrea Ivanović, II1

Isidora Cvijetić, II1