Humanitarni turnir u malom fudbalu organizovao III razred ekonomske škole

Dana 02. novembra 2019. godine u Sportskoj dvorani  Srbac, sa početkom u 16 časova održan je humanitarni turnir u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za odlazak na matursku ekskurziju. Turnir je organizovao je III razred ekonomskih tehničara. 

Turnir u malom fudbalu odigran je po sistemu 5+1, a podržalo ih je čak 20 prijavljena ekipa. Način igre je bio da se odmah nakon poraza vrši eliminacija ekipa. Prvo mjesto zauzela je ekipa “Auto-otpad Ćeto”, drugoplasirana ekipa je bila “Bio Dizelaši”, a treće mjesto zauzeli su igrači ekipe “Ajntrage”.

Jedan od organizatora turnira, Vedran Nježić, izjavio je:“ S obzirom da smo po prvi put organizovali turnir, veoma sam zadovoljan samom organizacijom i tokom turnira, kao i prikupljenim sredstvima koja će nam pomoći pri odlasku na matursku ekskurziju. Takođe sam učestvovao u turniru kao igrač i moram priznati da je konkurencija bila na zavidnom nivou. Ekipe su se sjajno pokazale na terenu i izvan njega, i svojim učinkom pokazale da je fudbal univerzalan sport.”

Veliku pomoć u prikupljanju novčanih sredstava učenicima su pružili i sponzori:  pekoteka “Qui-Qui”, “Agrounija”, restoran “Monumental”, “Vodovod”, opština Srbac i drugi.

„Učestvovao sam u turniru kao jedan od igrača ekipe „Bio Dizelaši“ koja je bila drugoplasirana. Tokom 5 utakmica, pokazali smo svoje sposobnosti te došli do finala gdje smo nažalost izgubili. Veoma sam zadovoljan organizacijom, ali mi je drago što smo se kroz sport uspjeli zabaviti. Da je sreća bila na našoj strani, možda bi osvojili turnir, ali se nadamo boljem uspjehu sljedećih godina.“ izjavio je Vladimir Momić, učenik II gimnazije.

 Organizatori turnira, kao i svi učesnici, veoma su zadovoljni odzivom građana, te samim ishodom turnira.

 

Anđela Stanišljević, II gimn.

Gabrijela Čekić, II gimn.