Građansko vjenčanje kroz ogledni čas

U petak, 1.3.2024. godine, na petom času, učenici drugog razreda poslovno-informatičkih tehničara su u sklopu nastavnog predmeta pravo učestvovali u simulaciji građanskog vjenčanja.
Predmetni profesor Srđan Brkić je u okviru oglednog časa na temu ,,Građansko vjenčanje“  u opštinskoj Sali učenike prvo upoznao  sa uslovima za zaključenje braka, bračnim smetnjama i drugim važnim elementima koji se odnose na sklapanje braka. Nakon toga, učenici su učestvovali u simulaciji građanskog vjenčanja, pri čemu su im bile dodijeljene uloge mlade, mladoženje, svjedoka, odbornika i matičara.
Profesor Brkić je izjavio da su učenici shvatili značaj braka kao institucije porodičnog prava i da su spoznali prava, ali i obaveze koje proizilaze iz toga.
,,Današnji čas je bio jedan od najzanimljivijih, a vidjeli smo kako izgleda procedura građanskog vjenčanja. Imala sam ulogu matičara koja nije bila lagana, ali mi se svidjela“, izjavila je Tea Novaković, učenica drugog razreda.                                                                                                            Novinarska sekcija