Gimnazijalci uče kineski jezik

1200px-Regular_and_clerical_script_eg.svgU saradnji sa Konfučijevim institutom Univerziteta u Banjoj Luci JUCSŠ ,,Petar Kočić ‘’ Srbac proveo je anketu za fakultativno učenje kineskog jezika u maju prošle školske godine. Pet učenica naše škole izrazile su želju za učenjem kineskog jezika i kineske kulture, a to su: Aleksandra Drinić, Branka Tesla, Suzana Stojković, učenice II2 razreda gimnazije, Anamaria Ljubojević, učenica III razreda gimnazije i Sježana Stojković, učenica IV2 razreda gimnazije. Zbog epidemiološke situacije izazvane novim virusom, nastava je odvijana na daljinu, preko Google meet platforme. Kurs je počeo u oktobru prošle godine, a prvi nivo kursa završen je početkom februara. Nastavu  je održavala profesorica Sonja Milić, koja je profesor na Konfučijevom institutu Univerziteta u Banjoj Luci. Časovi su održavani dva puta sedmično, u terminu koji su učenice same odabrale shodno svojim  ostalim obavezama. Pitali smo jednu od polaznica kursa kakvi su njeni utisci i da li planira pohađati  časove drugog nivoa kursa:

,,Kineski je veoma zanimljiv jezik. U početku je bilo malo čudno jer smo se prvi put susreli sa istim, ali vremenom smo sve više napredovali. Imamo zaista dobru profesoricu, koja se trudi da nam znanje prenese na što bolji način. Drago mi je što sam u dogovoru sa svoje dvije školske drugarice krenula na kurs, jer kroz druženje učimo nove stvari. Planiram nastaviti sa učenjem kineskog jezika, a za nekoliko dana nam počinju časovi drugog nivoa kursa ’’ , izjavila je Aleksandra Drinić.

Polaznice kursa imale su prijem kod direktora naše škole, gdje su im uručene diplome, obavljen razgovor o postignutim rezultatima na kursu i daljim planovima.

 

 

Suzana Stojković, II2 gimn.