Gimnazaijalci posjetili izložbu monografskih publikacija

U okviru predmeta srpski jezik i književnost učenici II1 i II2 razreda gimnazije su 31.05. i 01.06.2016. godine sa profesoricom Brankom Keser posjetili Narodnu biblioteku Srbac. Povod za ovu posjetu je izložba monografskih publikacija zavičajnih stvaralaca „Ovdje je duša Srpca“, koja je otvorena 24.05.2016. godine. Prisutne učenike je srdačno pozdravila bibliotekarka Slavica Repić i iznijela im zanimljive informacije o broju knjiga kojima raspolaze biblioteka, ali i podatke i autorima čije se ime vezuje za našu opštinu. Među učenicima iz  II1 razreda gimnazije našao se i Ognjen Krčmar, koji je kao osnovac izdao knjigu „Amba“ i koja je takođe izložena sa ostalim publikacijama. Bibliotekarka Slavica Repić se, povodom ove knjige, obratila autoru i njegovim prijateljima iz školskih klupa:

„Danas pokušavamo da opravdamo svoju odgovornost prema jednom našem mladom članu i da mu našim skromnim doprinosom pomognemo u afirmaciji njegove kreativnosti, mašte, stvaralaštva i hrabrosti da ono što je u svojoj glavi smislio, prenese na papir i pokaže javnosti.“

Učenici su sa velikim interesovanjem razgledali izložene knjige srbačkih autora Žarka Šarića, Ljubomira Milijaševića, Branke Tegeltije, Petra Hevke i mnogih drugih.