Frizeri naše škole uspješni na praktičnoj nastavi

Srednja frizerska škola predstavlja program školovanja trećeg stepena, nakon čijeg  je završetka učenik sposoban da samostalno obavlja zadatke u sklopu frizerske struke. Učenici ove škole se upoznaju sa pravilnom upotrebom sredstava za rad, uče obavljati poslove sređivanja i oblikovanja kose.

Od ove školske godine u našoj školi je učenicima ponuđeno zanimanje frizera, a odaziv je bio  veoma uspješan. Upisano je jedno odjeljenje od 24 učenika, čiji je razredni starješina profesorica Slađana Račić-Malbašić.

Učenici svaki dan posljednja dva školska časa imaju praktičnu nastavu, koju održava frizerka Milica Babić. Posjetili smo učenike na jednom od časova da bismo više saznali o radu i atmosferi među učenicima.

,,Veoma dobro sam se prilagodio u novoj školi, a naročito mi se dopadaju časovi praktične nastave koje imamo pet puta sedmično. Uspješno sam savladao osnovne tehnike feniranja, peglanja, uvijanja kose peglom, kao i razne tehnike pravljenja pletenica. U budućnosti bih volio raditi isključivo kao muški frizer ‘’ , izjavio je učenik Arsenije Sarić.

Kroz razgovor učenici su pomenuli predmete koje nisu imali u osnovnoj školi, te na koji način su pristupili učenju istih. Neki od novih predmeta su anatomija, fiziologija, poznavanje materijala, tehnologija zanimanja.

,,Kao frizerka radim već 17 godina. Srednju frizersku školu sam završila u Banjoj Luci, a ovo mi je prvi put da predajem praktičnu nastavu u školi. Učenici su me zaista prijatno iznenadili svojom zainteresovanošću i ostvaruju vidljiv napredak. Osnove praktične nastave svode se na upoznavanje teorije u početku, a zatim na muško i žensko šišanje, brijanje, pranje kose i feniranje’’ , istakla je profesorica praktične nastave, Milica Babić.

                                                                            Suzana Stojković, III2 gimn.