Ekonomisti priredili iznenađenje razrednom starješini

Škola i profesori trebaju biti povjerljivi prijatelji učeniku i pružiti mu kvalitetno obrazovanje i vaspitanje. Pozitivne ljudske osobine  pomažu mladom čovjeku da se lakše kreće i prevazilazi zahtjevne životne situacije. Za nas učenike, škola je drugi dom i mjesto gdje provodimo većinu svoga vremena. Odnos profesor-učenik je od velikog značaja.

Iako veliki broj učenika s profesorima ima isključivo “poslovan” odnos koji se svodi samo na prenošenje, provjeru znanja, te iščekivanje rezultata, jedna je profesorica uspjela osvojiti srca svojih učenika koji su joj odlučili pripremiti nezaboravan rastanak.

Naime, u srijedu 17. maja 2017. godine učenici IV razreda ekonomskih tehničara su priredili iznenađenje svom razrednom starješini, profesorici Adriani Vučenović. Pozvali su je u školski hol za vrijeme drugog časa, gdje su pustili prezentaciju na video-bimu sa  zajedničkim fotografijama koje su nastale u periodu od kada su ovi učenici krenuli u srednju školu pa do samog završetka. To su fotografije sa izleta, ekskurzije, kao i mnogih drugih lijepih momentata koje su učenici proveli sa svojim razrednim starješinom.

Pored prezentacije sa fotografijama, učenici su pripremili i platno sa sljedećim natpisom: „Hvala Vam za sve ove godine, za sve što ste nas naučili. Imali smo najboljeg trenera za učenje o samom životu. Hvala Vam za bezuslovnu podršku, čak i u našim nestašlucima. Bez Vas ništa neće biti isto, ali moramo dalje. Voli Vas Vaš IV et.“

Pod utiskom ovog lijepog gesta svojih učenika, profesorica Adriana je izjavila: „Nisam očekivala ovakvo iznenađenje, baš su me iznenadili. Suze su mi krenule na oči od uzbuđenja, naročito kad sam ih vidjela sve na okupu, oko mene. Pokazali su da su složni i da su veoma povezani. Žao mi je što se rastajemo, ali mi je i drago što sam bila važan dio života ovako dobrih i plemenitih mladih ljudi. Želim im sve najbolje u životu. Zahvalna sam i roditeljima što su tako lijepo vaspitali svoju djecu, usadili im dobre moralne vrijednosti i od njih napravili dobre ljude.“

Lidija Nožanić, III1 gimnazije

Dragana Đukić, III1 gimnazije