Ekipa naše škole osvojila drugo mjesto na Regionalnom takmičenju u futsalu

Na Regionalnom takmičenju u futsalu koje je održano u Prijedoru 16.2.2024. godine muška ekipa naše škole zauzela je drugo mjesto. Takmičenje je otvoreno u 9 časova.  Muška ekipa u sastavu: Andrej Cvijetić, Nemanja Popović, Ljubiša Šumar, Đorđe Gužvić, Arsenije Sarić, Lazar Šarić, Mihajlo Majstorović, Mihailo Popović, David Ačić, Ranko Jokanović, Mladen Jovičić i Daniel Gudalović savladala je u polufinalu ekipu Srednjoškolskog centra Prijedor, a u finalu su izgubili od ekipe Tehničke škole iz Gradiške, koja je zauzela prvo mjesto. Učenike je za takmičenje pripremao profesor fizičkog vaspitanja Milovan Vrsajković.

,,Uprkos svim nedaćama koje su nas pratile na takmičenju, osvojili smo drugo mjesto. Prva utakmica protiv Novog Grada bila je možda i najteža. To nas je i koštalo poslije jer je utakmica bila čvrsta i nekoliko igrača je povrijeđeno.  Drugu utakmicu smo igrali protiv ekipe iz Prijedora i tu smo  dokazali da smo kvalitetna ekipa. U finalu smo igrali sa jakom ekipom iz Gradiške. Zbog pada koncetracije i nedostatka zamjena nismo pružili svoj maksimum, protivnik je to iskoristio i završio utakmicu u svoju korist. Organizacija takmičenja je bila odlična, a obnovili smo i neka stara prijateljstva iz svijeta fudbala“, izjavili su učesnici takmičenja Ljubiša Šumar i Nemanja Popović.

Na takmičenju je učestvovala i ženska ekipa naše škole u sastavu: Tea Novaković, Marija Knežević, Andrea Ignjatić, Nikolina Vučenović, Bojana Nježić i Lana Nikolić, koja je poražena u četvrtfinalu od Srednjoškolskog centra Prijedor rezultatom 2-1.

,,Prije svega želim da se zahvalim organizatoru na sjajno pripremljenom takmičenju i na prijateljskom dočeku, zatim upravi naše škole jer su nam omogućili odlazak na ovo takmičenje. Što se rezultata tiče, ja kao profesor mogu da budem zadovoljan i da pohvalim obje ekipe za prikazanu igru, ali i za ponašanje, kako na terenu, tako i izvan njega. Djevojke su ispale u četvrtfinalu, najprije zbog manjka iskustva, ali već naredne godine očekujemo bolji rezultat. Muška ekipa je ove godine zauzela 2. mjesto, a uz malo sreće mogli su doći i do zlatne medalje, ali svakako možemo biti zadovoljni. Zahvalio bih se svojim igračima jer su časno branili ime naše škole, a specijalnu zahvalnost dugujem učenicima koji su završna godina u našoj školi, a imali smo mnogo uspjeha i u ovoj i u prethodnim godinama, gdje smo zajedno bili osvajači Regionalnog takmičenja i učestvovali na Republičkom takmičenju“, rekao je profesor Milovan Vrsajković.

                                                                                                                        Novinarska sekcija