Drugi razredi gimnazije prikupili 2 277 KM za liječenje Nataše Davidović

Dana 31. marta 2018. godine u sportskoj dvorani  Srbac sa početkom u 16 časova održan je humanitarni turnir u odbojci sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Nataše Davidović iz Srpca. Akciju su osmislili i sproveli učenici drugih razreda gimnazije.

Turnir u odbojci podržale su čak 22 prijavljene ekipe. Igralo se po sistemu eliminacije, a pobjednička ekipa bi nastavila dalje. Prvo mjesto zauzela je ekipa „Lijevče”, dok je drugo mjesto pripalo ekipi „Bacači gajbi”. Treće mjesto dijelile su ekipe „Topola” i „Vukovi”.

Ovaj događaj su podržali  brojni sponzori, među kojima su: restoran Monumental, pekara Sunce, te firme Mane komerc, Ensa, Tat-Com, kao i Borislav Tatić i Radovan Čekić.

„Veoma smo iznenađeni tako velikim brojem odazvanih ekipa, te humanošću koju su ovom prilikom pokazale. Takođe smo zadovoljni prikupljenim iznosom od 2 277 KM i nadamo se da će bar donekle pomoći u liječenju naše sugrađanke. Željeli bismo da se zahvalimo direktoru Milenku Živaniću koji nam je mnogo pomogao pri organizaciji, Centru za kulturu i sport Srbac, te ostalim sponzorima“, izjavio je Momčilo Milijašević, jedan od organizatora turnira.

„Inspirisani pređašnjim humanitarnim akcijama, odlučili smo organizovati manifestaciju sličnog tipa. Organizovali smo turnir u odbojci, jer je taj sport veoma popularan, kako kod momaka, tako i kod  djevojaka. S obzirom da je odbojka veoma popularan sport, i odziv je samim tim bio velik, a organizacija samog turnira veoma dobra. Drago mi je što je ovaj humanitarni turnir privukao pažnju naših građana i što je prikupljeno dovoljno novca“, dodala je Milica Đokanović, takođe organizator ovog turnira. 

Svoje utiske sa turnira podijelio je i učesnik Luka Rauš, koji je izjavio „Organizacija turnira je bila veoma dobra, a takmičarskoj atmosferi je doprinijela jaka konkurencija.  Međutim, rezultat nam nije bio toliko važan, koliko sama svrha turnira, a to je humanost.”

Ovim gestom drugi razredi gimnazije su pružili primjer humanosti ostalim učenicima naše škole, a uspješnost realizacije svjedoči o njihovoj volji i istrajnosti u namjeri da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Ivona Stojić, III1 gimnazije

Isidora Cvijetić, III1 gimnazije

Dajana Barašin, III1 gimnazije

Andrea Ivanović, III1 gimnazije